Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för Per i tvåan

Annons

- Halva laget är kvar sedan Gustafs spelade i tvåan senast. Det betyder att spelarna vet vad det handlar om och att det krävs lite extra, konstaterar Per inför seriepremiären borta på lördag.

Lite extra, med det menas bland annat en högre träningsdos. Per har ökat på från två till tre pass i veckan och kryddat med ett individuellt pass i veckan. Frivilligt för spelarna, men ändå:

- Många har tagit tag i det och kompletterat med den träning de behöver, förklarar han.

Men allt har inte blivit tuffare. Gustafs har bara spelat fem träningsmatcher.

- Jag tycker att många lägger för mycket energi på matcher på försäsongen. Det sliter hårt och det blir lätt en halv säsong innan allt börjar. Vi har bantat ned det för att ha mer motivation när serien börjar.

Och Per är nöjd med hur det fungerat:

- Vi har haft bra kvalité och en bra inställning på träningarna. Dessutom är vi obesegrade i träningsmatcherna och vi lyckades också skaka om division 1-laget Ornäs, trots att jag inte var nöjd med vårt spel i 1-1-matchen.

Vad är då skillnaden mellan att spela i tvåan och i trean?

- Det smäller nog mer i närkamperna och så är tempot högre förstås. Men rent fotbollsmässigt är inte skillnaden så stor.

Det är inget som skrämmer Per och Gustafsdamerna, även om målsättningen är försiktig:

- Den måste bli att klara kontraktet. Men jag tror att vi har kapacitet för att slippa ligga i botten och kriga om varje poäng.

Förra säsongen visade Gustafs upp ett stabilt försvarsspel med bara elva insläppta mål. Framåt blev det 71 stycken.

- Det hänger inte bara på backlinjen utan bygger på vad hela laget uträttar över hela planen. Det försvarsspelet har vi försökt spetsa till ytterligare i år.

Gustafs klarar av att spela med både tre och fyra backar i den bakre försvarslinjen.

- Just nu är vi mest hemma med en trebackslinje. Men hur vi spelar bestäms av vilka spelare vi har att tillgå till matcherna.

Det gör också att Per inte lägger så stor vikt vid hur motståndarna spelar inför matcherna:

- Det viktigaste är att bry sig om det egna spelet och de egna spelarna. Och hittills så tycker jag att vi har hittat rätt i spelsystemet.

Det gör att Per Lindstedt är full av tillförsikt inför premiären på lördag mot Karlstadslaget FK QBIK.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons