Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för Morarundan

Annons

I dag är det premiär för stadsloppet Morarundan. Ett initiativ från IFK Mora friidrottsklubb att skapa en ny löpartävling som kan bli en återkommande lopp även i framtiden i Mora.

- I nuläget tror vi att Morarundan ligger rätt i tiden, med tanke på att Vasastafetten är om en dryg vecka. Vi ska ta ett samtal efter loppet och kanske blir det ett annat datum till nästa år, säger Thomas Sparr, som kommer att fungera lite som allt i allo under Morarundan.

Starten är förlagd vid Strandens skola och målet vid klassiska Vasaloppsportalen. 23 banvakter och 50 funktionärer är med och bistår under loppet.

Första start är planerad till klockan 18 och då startar tre ungdoms klasser med en kvarts mellanrum. De tre ungdomsdistanserna är 500 meter, 1,5 km och 2,5 km.

En timme senare, 19.00, ger sig de tre övriga klasserna ut: Tävlingsklass åtta km, motions- klass fyra km och klass 50 år och över, åtta km . I varje klass finns det även en tävlings uppdelning för pojk-, flick-, dam-, och herrklasser.

I motionsklassen finns ett attraktivt pris på gågatan, när det är ungefär 500 meter kvar till mål. Det är en kundvagn med varor som förste motionslöpare på gågatan får ta med sig in i mål.

- För närvarande är det omkring 100 anmälda, men givetvis hoppas vi på fler anmälningar innan start, säger Thomas Sparr.

Tävlingsklass herrar åtta kilometer kommer säkert bli en spännande historia, bland annat deltar Johan Gustavsson, som senast vann Gambudsloppet i Åsen, och Nicklas Karlsson, som blev tvåa i Orsa Kajte'n. I damernas tävlingsklass med samma tävlings sträcka, lär IFK Moralöparen Elisabeth Engström vara med och kriga om tätplatserna, med tanke på hennes bronsplats vid Victorialoppet tidigare i juli.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons