Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för Evertsbergs nya elektroniska markeringsanläggning

Annons

Skjutbanan i Evertsberg hade premiär på sin nya elektroniska markeringsanläggning vid söndagens tävling.

- Det fungerade perfekt, alla tyckte det var skönt att slippa lämna skjutvallen för att gå och markera, sammanfattar tävlingsledaren Bengt Heder.

Förbundsmästare. Från vänster Sjö Rolf Larsson, Nås, Linda Leandersson, Evertsberg och Sjö Thomas Larsson, Nås.Han konstaterar att Evertsberg är den enda skjutbanan i distriktet som har den aktuella elektroniken, där varje skytt har en egen monitor, som visar träffbilden, och sammanlagd poängställning, alldeles intill sig.

- Alla är nöjda med anläggningen, men det kostar också. 400 000 kronor har vi lagt ned, berättar Bengt Heder.

När det gäller tillströmningen av skyttar är det lite klenare. Nu kom ett 30-tal till tävlingen, som omfattade förbundsmästerskap för Dalarna och en trekrets-tävling.

- Det har blivit svårare att få ungdomar att gå vidare från luftgevär till sånt här gevärsskytte. Andra sporter konkurrerar och så kostar det en del att skjuta, en patron kostar en femma, förklarar Sjö Thomas Larsson, Nås.

Efter en tid med något sämre skytte tog han nu hem förbundsmästerskapet i liggande. Pappa Sjö Rolf vann veteranklassen, B 56.

Att det trots allt finns återväxt visade 13-åriga Linda Leandersson, Evertsberg, som vann ungdomsklassen B 15. Linda har skjutit i sex år, men håller även på med andra sporter som skidor och ishockey.

BIRGER NYLÉN

Mer läsning

Annons