Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Posa blev snuvad på sitt sjuttonde SM-guld - uteslöts ur A-finalen

Annons

Det är något visst med Studenternas och bröderna Burman. 2000 vann Frode Burman SM-guld i isracing på Studenternas i Uppsala.

På fredagen, fem år senare, tog brorsan Torleif Burman SM-guldet på Studenternas. Bägge tävlar också för Uppsalaklubben Funbo.

För storfavoriten Posa Serenius slutade SM-finalen snöpligt, då han uteslöts från A-finalen.

I stället gick SM-guldet sensationellt till Tor-Leif Burman. Det var hans första SM-guld.

Mr Isracing i Sverige, Per-Olof "Posa"Serenius, blev utesluten i A-finalen efter att ha kommit ut för sent till starten. Han varken hörde domarsignalen eller såg att lampan hade tänts för att markera att det var två minuter till start.

- Jag tycker att det är skitdåligt. Jag blev lovad extra tid mellan B-finalen och A-finalen, men inte fick jag någon tid, sade en irriterad och besviken "Posa" Serenius, som var ute efter sitt 17:e SM-guld.

Många i publiken blev upprörda för att Serenius inte fick starta och det kastades ut halmbalar på banan. Det kom drygt sex tusen personer till Studenternas för att se isracingfinalen.

Micke Persson från Horndal lyckades inte upprepa sin fjärdeplats från i fjol. Han slutade sexa. Samma placering som i fjol, en åttondeplats, fick dock SMK Hedemoras Peter Koij. TT/DT

Mer läsning

Annons