Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populärt rally körs i helgen

Annons

u På söndag körs Ludvikaruschen i Håksberg och på startlinjen finns en rad kända namn och det är laddat för flera hårda dueller om segern i de olika klasserna.

Favorit till totalsegern är hemmaföraren Tobias Johansson.

Klass 1, grupp E, har två favoriter på startlinjen och det är Per-Olov Gruhs, Vansbro Mk och Johan Eriksson, Ludvika MS.

Gruhs har kört sträckan i Håksberg flera gånger och för Eriksson är det hemmavägar.

Klass 2, C-förare grupp H, anses bli en uppgörelse mellan de båda Järbo förarna Magnus Olsson och Oskar Sundell.

Klass 3, B-förare grupp H, kommer mycket att handla om Daniel Blackne, BSK Motor, Christer Hagström , Järbo MK, och Mats Jönsson, SMK Helsinge. Roger Eriksson, Ludvika MS, kan, med bakgrund att han känner vägen väl, vara med och slåss om någon av de främsta placeringarna i klassen.

Klass 4, A-förare grupp H, tros bli en uppgörelse mellan Christer Nilsson, Sandvikens MK, Christer Steen, Svärdsjö MK, och Tommy Hagström, SMK Rimo. Daniel Hultberg, Grangärde RRC, kommer till start och det är ett trevligt återseende i rallyskogen.

Klass 5, fyrhjulsdrivna bilar, har Tobias Johansson som storfavorit, tätt följd av Erik Johansson, arrangörsklubben. Jonas Nordahl, Fredriksberg MK, körde starkt i Grangärde för ett par veckor sedan och kan vara med och slåss i täten.

Lite av en publikfavorit är Esko Junttila i sin Lancia Intergrale och ett tips för dem som vill se honom är att stå strax efter start, med tanke på hur svårt han haft att få det italienska underverket att fungera.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons