Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polskt jubel när Gollob vann

Annons

- Jag måste ändå vara nöjd med resultatet, sade Tony till Sky Sport efter tävlingen.

Tomasz Gollob hade fördel av att köra på sin hemmabana i Bydgoszcz. Men eftersom han hade en dålig premiär i Hamar fick han börja tävlingen tidigare än många av de andra toppförarna, och fick köra fler heat. Gollob övertygade heller inte i början av tävlingen, han hade problem att få sina motorer att fungera som han önskade.

- Jag bytte cykel inför semifinalen och då fungerade det bättre, sade han till Sky Sport.

Gollob visade i semifinalen att han kan välja snabbaste vägen på Polonia Stadion. Via en mycket snabb yttersväng passerade han övriga i första sväng och vann enkelt. Han kopierade detta vinnande koncept i finalen. Rickardsson var jämsides med Gollob i utgången av första sväng, men Gollob hittade bättre fäste och fick en liten lucka direkt.

- Det kändes ett tag som att jag skulle kunna passera Gollob, men han körde mycket bra, berömdeTony.

Trea i finalen kom Mark Loram, England, som gjorde sin bästa GP-tävling på mycket länge. Jason Crump kom sist.

Tonys semifinal var en rysare. Tony fick inte någon perfekt start och var tvåa efter Leigh Adams i tre varv, innan han kom förbi, och kunde vinna säkert. Adams fick också släppa förbi sig Jason Crump i utgången av sista sväng och missade därmed en finalplats som länge såg given ut.

Mikael Karlsson hade en tredjeplats att försvara från första tävlingen, men kom inte vidare till semifinal. Mikael fick inte starterna att stämma alls lika bra som i Hamar. I sista heatet före semifinalen hade han en stenhård kamp med hemmafavoriten Tomasz Gollob, när han vurpade på sista varvet.

Andreas Jonsson nådde sitt bästa GP-resultat i Bydgoszcz. Det var ytterst när att Andreas tagit en plats i semifinalen, men Billy Hamill stängde effektivt vägen för Andreas framfart.

Niklas Klingberg misslyckandes rejält. Dåliga starter gjorde att han var en av de första att försvinna ut ur tävlingen. Värt att notera är också att lurige masen Andy Smith körde till sig en godkänd 13:e plats.

I sammandraget har Tony Rickardsson redan lyckats rycka undan en aning. Han har 45 poäng., Ryan Sullivan är tvåa med 33 poäng, medan Gollob och Crump har 32. (TT)

TT

Mer läsning

Annons