Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Polo" tackar för sig i IBF Falun

Annons

Mats företag tar stor del av hans tid, med resor både inom och utanför landet. Inför säsongen ville han därför lämna IBF Falun, men blev övertalad att stanna.

Allt eftersom har han dock förstått att det inte längre fungerar.

- Mika Packalén behöver ingen vid sin sida som han ständigt måste uppdatera. Det är ett tufft beslut, men jag vill inte bli en belastning.

Resan inleddes för fyra år sedan, när Mats började med att ta IBF Falun upp i division 1. Genom att värva friskt från sin gamla klubb Borlänge, fick Falun ihop ett slagkraftigt lag och kunde skrällartat avancera upp i elitserien.

- Då kände jag att "så där, nu kan jag sluta", men samtidigt vill man ju vara med.

Det definitiva beslutet växte dock fram under trettonhelgen, då han såg den närmaste månaden framför sig. Resor till Malmö, Göteborg, Umeå och två veckor i USA talar sitt tydliga språk.

- Jag kommer att följa laget så gott det går och om jag är hemma när de spelar finns jag naturligtvis på läktaren. Om någon blir sjuk får de jättegärna fråga mig.

Vad tror du om den här säsongen?

- Om vi får vara fria från skador... ja, slutspel ska vi bara nå. Väl där kan vi gå hur långt som helst. Och den dynamik och de rollspelare laget har, när det väl börjar stämma, då finns där en oerhörd potential.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons