Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna säger nej till bana i Grangärde

Annons

I går var en sex år gammal motion från Mauritz Bropetters, c, uppe i kommunstyrelsens arbetsutskott. Bropetters hade yrkat att kommunstyrelsen ska tillsätta en arbetsgrupp som tillsammans med Grangärde RRC ska komma med ett förslag till lokalisering och finansiering av en folkracebana i Grangärde.

Men i arbetsutskottet var politikerna över partigränserna eniga om att gå på den linje som tidigare mark- och planeringsenheten samt kultur- och fritidsnämnden föreslagit, nämligen att avslå motionen. Motiveringen är att det redan finns två folkracebanor i kommunen, i Tyfors och på Dynamitenområdet i Grängesberg.

Leif Andersson, Grangärde RRC, vägrar dock att tappa kamplusten.

- Ta de här tjejerna i projektet, de måste ju få en utbildning i att köra bil, inte bara i att bygga bilen.

Han konstaterar att avtalet med Fredriksbergs MK är bra, men att det är alldeles för långt att åka till Tyfors för att Grangärde RRC ska kunna bedriva sin folkraceverksamhet.

- Cirka tio mil tur och retur handlar det om.

Tidigare har klubben gjort försök att få använda mer närbelägna Dynamitenbanan, men de försöken ska ha varit fruktlösa.

- Vi väntade på att få en inbjudan från Ludvika MS, men den kom aldrig. Vi kunde inte vänta längre och slöt avtal med Fredriksbergs MK i stället.

Leif Andersson berättar att Grangärde RRC har lagt undan en del pengar till den tänkta banan i Grangärde, som i så fall skulle anläggas på Korsnäsberget bakom bildemonteringen.

- Tidigare fick vi veta att det skulle bli för hög ljudnivå från banan, men nu är det ju plank runt bildemonteringen så det kan inte längre vara något problem.

Det handlar om kommunal mark och Leif Andersson hoppas nu på en svängning i frågan i kommunstyrelsen.

- Vi har många ungdomar i klubben och det är de som är anledningen till att vi vill ha en bana i Grangärde.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons