Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen förstärker inför derbyt

Annons

På torsdagen möts AIK och Djurgården på Råsunda.

Det är den första högriskmatchen sedan en fotbollssupporter misshandlades till döds i förra veckan.

Polisen kommer att ha förstärkning kring och vid arenan. Samtidigt jobbar polisen intensivt med att ringa in mördaren.

Black Armys ordförande Jimmy Wallingstam är kanske den som stått allra mest i fokus den senaste veckan i egenskap av ordförande för klubben, i vars namn en huliganfalang misshandlade en 26-åring till döds.

- Det har varit den värsta veckan i mitt liv faktiskt. Det som hände var fruktansvärt och att vi står i centrum är ju självklart, även om det är lite missriktat. Men skulle jag börja försvara gamla Black Army-händelser får jag hålla på i månader.

- Å andra sidan är det positivt att kontrollen blir bättre och att allt som inte Black Army står för rensas bort, säger han och syftar på en videofilm med huliganvåld som sålts i en supporterbutik.

Inför högriskderbyt mot Djurgården på torsdagen finns oro för nya bråk. Wallingstam tror dock att mordet på IFK Göteborgssupportern har skrämt ligisterna.

- Alla är skärrade, det är min känsla - även firmorna. Jag tror det blir lugnt och ber till gudarna att jag får rätt. Har inte huliganerna fått en tankeställare nu, när ska de då någonsin få det?

Inför matchen har polisen förstärkt bevakningen. Men hur många extra poliser som är kommenderade vill inte, Ulf Göranzon presstalesman vid länskriminalpolisen i Stockholm, avslöja.

- Det blir en ganska stor kommendering men det beror på att det är en match med mycket åskådare, inte att det skett ett mord, säger han.

Under tiden pågår mordutredningen med oförminskad kraft. Polisen har under veckan fått in ett stort antal tips och genomfört dörrknackningar.

- Vi arbetar för tillfället med ett 60-tal uppslag, men vi arbetar förutsättningslöst och har stor förhoppning om att kunna lösa det här, säger Ulf Göranzon.

Även misshandeln av en busschaufför utreds eftersom polisen misstänker ett samband mellan de båda händelserna.

Enligt Göranzon hölls under tisdagen ett möte mellan supportrar och polisen för att alla skulle få möjlighet att ge sin syn på vad som hänt och hur det ska kunna undvikas i fortsättningen.

MATHIAS GURESTAM/TT VARG GYLLANDER/TT

Mer läsning

Annons