Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojkarna från Brasilien

Annons

Brage sökte först och främst en målvakt som kunde vara ett komplement till Gerhard Andersson samt en mittback. Skulle de dessutom få en anfallare av klass skulle det vara en bonus.

Nu får Brage alla tre spelartyperna, hoppas de i alla fall.

- De ska vara här och provträna en eller två gånger om dagen med Sergej Prigoda i tio dagar och efter det fattar klubben beslut om vilka som får kontrakt eller ej, säger Brages ordförande Peter Evertsson.

De två defensiva spelarna kom till Sverige i lördags och i förrgår kom alla tre till Brage.

- Vi har fått kontakt med dem via en kille i Stockholm som tidigare satt i Hammarbys styrelse. Han heter Oliver Kabrera och har hjälpt oss få kontakt med ett brasilianskt företag och sedan har det varit täta kontakter med dem.

- Att det blev just brasilianska spelare är en ren slump. Vi kommer fortsätta med den röda tråden som är vår ungdomssatsning. Orsaken att vi letade utomlands efter spelare är att det inte finns några svenska spelare att tillgå, berättar Peter Evertsson.

Hur mycket kostar de klubben?

- Om jag säger så här, vi tar ingen stor ekonomisk risk, det vill jag poängtera.

De tre spelarna var väldigt blygsamma då det hölls en presskonferens i går. De vet inte mycket om Sverige - vi vet inte mycket om dem. Men de gillar vårat landslag.

Alla tre har spelat i någon av de högsta ligorna i Brasilien.

Målvakten som kommer heter Ciro Countinho Jr. och är 25 år. Han har tidigare varit i Werder Bremen och provspelat under en fem månadperiod utan att få kontrakt. Men bara att de haft honom där så länge visar att den tyska storklubben varit riktigt intresserad.

Ciro spelade matcher i Brasilien så sent som i förra veckan.

Mittbacken Marcio Fortes Nunes, 22 år, är den kille Brage vet minst om i dagsläget. De vet i alla fall att Marcio spelade sin sista match i Brasilien för drygt tre veckor sedan.

Anfallaren Andre Merenda, 21 år, var nyligen i Kalmar FF och provspelade där med sin kompis Alysson.

- Det var inte meningen att han skulle vara med oss för att ta en plats i truppen utan mest för att han skulle anpassa sig lite grann till svensk fotboll. När vi då fick förfrågan om att testa honom gratis var det ingen tvekan, säger Kalmars tränare Conny Karlsson.

- Att han inte blev kvar hos oss mer än en vecka beror mest på praktiska problem som till exempel språket.

Vad tror du han har att tillföra i Brage?

- Om man säger så här: Ska han spela i Sverige så bör det vara i Superettan. I allsvenskan har han ingen chans att ta en plats. Men han är fortfarande ung och utvecklas.

Skulle Brage genast fatta tycke för de tre brasilianska spelarna så kan Ciro och Marcio bli spelklara till matchen mot Häcken på lördag. Merenda blir tidigast spelklar om ytterligare ett par veckor.

Och ytterligare en fråga... Vilken klass håller spelarna egentligen? Träningen i går eftermiddag var stängd för allmänheten och media. Enligt uppgift Brages första stängda träning någonsin.

Kan det vara ett tecken på osäkerhet från Brages styrelse?

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons