Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängkung lämnar HSK

Annons

-Jag måste ta chansen när den kommer, förklarar Fredrik.

Han var ned till Tingsryd och tittade för en vecka sedan och intrycket var gott:

-Tingsryd är en av Sveriges bästa division 1-klubbar och de satsar mot allsvenskan. Dessutom är det drag runt hockeyn där med mycket folk på läktaren under matcherna.

Tingsryd har ett gott öga till Hedemora och spelarna därifrån. Sedan tidigare spelar Daniel Brasar och Johannes Lundqvist där. Daniel har nyss skrivit på för en säsong till. Den gångna säsongen fanns också målvakten Kent Elfsberg i Tingsryd men han lämnar Smålandsorten till kommande säsong.

- Det är kul att Brasar och "Lunken" spelar där. Det ger lite trygghet när man känner någon när man kommer till en ny klubb.

- Så det här känns bara bra. Även om det förstås känns lite tungt att flytta från alla kompisar i Hedemora. För jag har trivts bra i Hedemora.

Valet var ändock lätt. HSK spelar ju i division 2 kommande säsong efter en mycket tung säsong:

-Hockeyn håller mycket bättre klass i Tingsryd och i den division 1-serien.

Fredrik har spelat för HSK i fyra säsonger nu och alltid återfunnits i den interna poängligans topp. Den gångna säsongen vann han på 33 poäng. Säsongen innan var han tvåa efter Stefan Sterner med 50 poäng.

Hans målfarlighet är givetvis det som Tingsryd är ute efter.

Fredrik räknar med att flytta till Småland i juli någon gång:

-Vi går på is den första augusti och redan den femte spelar vi match mot svenska juniorlandslaget. Och några dagar senare är det match mot Växjö. Säkert med mycket folk på läktaren. Och då kommer jag nog att vara nervös.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons