Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängen var som en seger

Annons

al-Kantari spelade från start och ersatte sjukfrånvarande Jimmy Rajala som tvingades lämna återbud i går förmiddag på grund av halsont och feber.

- Ja, vi hade faktiskt kunnat råna dem på tre poäng. Men det hade i ärlighetens namn inte varit speciellt rättvist, sa spelande BS-tränaren Anders Sjöö.

Han var i stället jättenöjd med att hans lag tog en poäng. Det har inget annat lag klarat av på Studenternas i år. Före matchen mot Falu BS hade Sirius fyra raka segrar och 11-2 i målskillnad.

- Vi klarade det tack vare att vi lyckades följa vår spelidé från början till slut och gjorde en defensivt riktigt bra match. Där-emot är jag mindre nöjd med offensiven, sa Sjöö.

Spelidén var ett mycket lågt försvarsspel. Ett försvarsspel som Sirius, trots stor bollinnehav, hade svårt att hitta blottor i och skapa farliga chanser mot.

Att det gick tungt framåt har kanske också sin förklaring: värmen.

- Det var fruktansvärt hett och jobbigt och inte minst vi på mitten hade det tungt, sa Sjöö som själv bytte mot Amir Azrafshan.

Erik Alyhr och Bernhard Nyström, som både varit krassliga, delade på en av de centrala mittfältspositionerna.

På den andra kom Johan Eng-ström tillbaka och var riktigt bra. Johan hade också ett riktigt bra läge.

Johan valde att försöka stå upp och avsluta i stället för att ramla och få straff. Men därför blev skottet lite för stressat.

Annars hade naturligtvis Sirius de flesta och de bästa chanserna. Den farligaste var ett lurigt lobbskott som Janne Kivineva lyckades tippa i stolpen och ut.

Sirius fick också ett mål bortdömd för hands i andra akten.

Falu BS poänggivande vapen var den starka defensiven och lagets klart främsta enhet var backlinjen där samtliga fyra gjorde hundraprocentiga insatser, precis som Janne Kvineva i målet.

Engströms återkomst på mitten förtjänar också beröm.

- Se det så här: Vi förlorade två poäng mot Kiruna hemma. Nu vann vi tillbaka en av dem. För vem hade kalkylerat med poäng mot Sirius, sa Sjöö.

Nej, vem hade gjort det?

- Nu ska vi bara vinna en av de tre återstående matcherna före sommarlovet för att vår kalkyl ska hålla...

I matchen mot Boden hemma på söndag räknar Sjöö med att Rajala ska vara tillbaka.

- Däremot spelar inte Johan Persson förrän i höst, spår Anders.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons