Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planer på elitklubb sprack

Annons

Samtal fördes mellan de tre aktuella klubbarna, förutom KFUM Borlänge och IF Domnarvet även Romme IK, som har ett av landets bästa lag på ungdomssidan i åldern 16-17 år.

I torsdags blev det emellertid klart att Romme drar sig ur, sedan man haft en träff med tjejerna.

- De flesta i gänget var tveksamma till en sammanslagning och ville fortsätta under Romme IK:s mantel även nästa säsong, berättar Bo Zetterberg, en av ledarna för det framgångsrika tjejlaget.

Vilken kan berätta att man nu istället anmält laget till en elitbetonad J20-serie.

- Tjejerna ville fortsätta som tidigare, men helst i en serie med starkt motstånd. Det lär vi får i den här serien, säger "Bösse".

I KFUM Borlänge, som den kommande säsongen tillhör samma serie som IF Domnarvet, tycker man det är synd att idén om en elitklubb dels dragits i långbänk, dels ser ut att helt rinna ut i sanden.

- Vi ska ha ett möte med tjejerna i laget snarast möjligt nu för att höra hur man ser på läget. Efter det måste vi ta ett snabbt beslut hur vi ska göra.

- Om tjejerna säger nej till en sammanslagning med Domnarvet måste vi ju anmäla ett lag till seriespel nästa säsong. Det hastar vill jag lova, säger Peter Grufman, som var den som drog igång det hela från början.

Dörren står fortfarande öppen från IF Domnarvets sida, men Grufman är själv tveksam till att det överhuvudtaget blir något som helst resultat av det hela.

Inte den här säsongen i alla fall.

- Kanske var vi lite för tidigt ute.

- Min idé från början var att det fanns potential för en elitklubb i kommunen om vi kunde samla styrkorna under ett och samma tak. Men tydligen finns det för stora tveksamheter i dagsläget för att kunna realisera det hela, säger han.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons