Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pirros revansch

Annons

- Förhoppningsvis kan vi få vår revansch, säger Pirro Alexandersson.

- En seger i Leksand skulle innebära att vi kan börja planera för slutspel.

När Modo före jul oväntat sparkade tränaren Jim Brithén fick Pirro ta över ansvaret. Efter att ha "assisterat" Leif Boork, Per Bäckman och under en och en halv säsong kontroversielle Brithén kastades Pirro in i hetluften.

- Det kan kanske låta lite kaxigt, men själva hockeybiten var jag aldrig orolig för, säger Pirro.

- Har man varit med så länge på elitnivå som jag så vet man vad som gäller. Men det finns ju även en annan sida av jobbet.

Vad tänker du på?

- Den mediala biten. Har du huvudansvaret blir du också oerhört påpassad.

- Och det var jobbigt när drevet gick till en början, medger Modotränaren.

För Pirro Alexandersson fick ingen lätt start. Det gick trögt de inledande matcherna och inte minst Pirro själv fick ta emot en hel del kritik.

- Det är ingen konst att vara tränare när det går bra. Men nu tog det några matcher innan vi fann spelet. Efter det har vi växt som grupp under resans gång.

Sju raka vinster. Vad har du för framgångsrecept?

- Vi har gått tillbaka mer till det gamla Modospelet. Ska jag peka på något speciellt är det försvarsspelet som har blivit mycket bättre.

- Och genom det har du hela paketet, säger Pirro.

Hela paketet?

- Ja, har du ett bra försvarsspel får du i regel ett bra anfallsspel. Och med ett bra försvar får du en bra målvakt. Inga märkvärdigheter alltså.

Tränare Alexandersson har dock haft den rätta fingertopps-känslan när det gäller hur spelare ska användas. Vilket inte minst backen Magnus Hedlund är ett lysande exempel på. Borlängegrabben har under Pirros ledning skolats om till centerforward.

- Magnus får mer ut av sitt spel i den rollen, säger Pirro.

- Och det handlar ju om att få ut max av det spelarmaterialet. Det är ett Modo som lyser av självförtroende som möter Leksand.

- Vi ska försöka nå upp till den nivå vi haft på sistone. Jag bryr mig inte om huruvida Leksand kommer att spela si eller så, all koncentration ligger på vårt eget spel.

Din bild av Leksand?

- Den här säsongen har Leksand visat att de kan spela olika sorters hockey och det är alltid en styrka hos ett lag.

- Vad det blir för matchbild återstår att se. Vi har i alla fall nu ett grundspel som sitter i ryggmärgen och som vi vet att vi behärskar, säger Pirro.

CARL-JOHAN GOTH

Mer läsning

Annons