Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Piraterna nära att kapa Masarna

Annons

Masarna inledde bra och hade ett par poängs ledning fram till det åttonde heatet där hemmalaget tog en femetta genom Niklas Klingberg och Stefan Andersson. Detta sedan Leigh Adams inte kommit iväg från starttejpen på grund av ett kedjebrott. Sebastian Aldén fick kämpa ensam mot de två piraterna.

Det betydde ställningen 24-24.

Masarna återtog dock ledningen och hade 31-29 efter tio heat.

Men direkt efter paus tog Piraterna en femetta i reservheatet och ledde med två poäng. En ledning som Piraterna höll fram till det trettonde heatet.

I det gick Tony Rickardsson och Antonio Lindbäck in och tog en stupsäker femetta mot Stefan Andersson och Niklas Karlsson.

I det sista ordinarie heatet tog Leigh Adams och Bjarne Pedersen fyra poäng. Inför nomineringsheaten var ställningen 44-40 till Masarna och laget hade segern inom räckhåll.

Det var dock inte avgjort efter det femtonde heatet som slutade 3-3 efter seger för Leigh Adams. Piraterna hade inför det sista heatet en chans till oavgjort via en femetta.

En omöjlig uppgft dock eftersom Niklas Klingberg och Stefan Andersson ställdes mot Tony Rickadsson och Antonio Lindbäck.

Masduon upprepade bedriften från det trettonde heatet och tog en klar femetta.

- Det här var vad jag befarade. Piraterna blir inte lätta att slå på hemmabanan, sade Masarnas tränare Mats Olsson på frågan om det inte blev oväntat jämnt.

- I och för sig hade vi en del strul med tre kedjebrott och jag tror inte att Leigh nollat i det heat där han drabbades av ett.

Mats ville dock inte bortförklara något:

- Det kommer att bli så här tufft i år.

Istället berömde han sina förare som kämpade på. Extra beröm fick förstås Antonio Lindbäck för hans friska körning som gav elva poäng.

- Han var inte först ut i något av sina heat. Men han viker inte en tum i första böj utan ger järnet hela vägen. Det kan han tacka sin Englandskörning för. Där måste man köra så för att hänga med.

- Han har vuxit enormt på sina 20 tävlingar i England och fått en trygghet i sin åkning, tillade Mats.

Det danska nyförvärvet Bjarne Pedersen infriade inte förväntningarna helt med sina sex poäng.

- Han kände nog lite press i sin första tävling i klubben. Så för hans del är det skönt att den första tävlingen är körd.

Lite mer hade Masarna säkert förväntat av sina reservförare:

- De kan bättre och har åkt bra på försäsongen. De kämpade på bra i alla fall och tog poäng.

Kritisk var däremot Mats Olsson mot Piraternas polack Damian Balinski.

- Som han beter sig kör man inte speedway. Det måste finnas en spärr någonstans. hans sätt att köra är inte tryggt för de andra åkarna på banan, tyckte Mats.

Närmast tänkte han då på Balinskis framfart i det tionde heatet.

Där hade Masarna Leigh Adams och Sebastian Aldén en femetta på gång när polacken satte igång att jaga.

Det slutade med att han tog en sväg på innerplans gräsmatta och heatet stoppades. Först blev han utesluten från omstarten. Men domaren ändrade sig och uteslöt istället Aldén efter protester från Pirat-ledningen. Anledningen var att Aldén fått stopp på sin maskin och Balinski ansågs ha väjt undan för honom.

PIRATERNA-MASARNA 44-52

Poäng, Piraterna: Kenneth Bjerre 14, Niklas Klingberg 7, Stefan Andersson 6, Damian Balinski 4, Niklas Karlsson 4, Grzegorz Walasek 4, Stefan Ekberg 4. Masarna: Tony Rickardsson 15, Leigh Adams 12, Antonio Lindbäck 11, Bjarne Pedersen 6, Fredrik Lindgren 4, Niklas Aspgren 2, Sebastian Aldén 2, Magnus Karlsson 0.

Publik: 4 629 (nytt publikrekord).¶

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons