Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Piraterna i elitserien

Annons

Piraterna från Motala tar plats i elitserien nästa säsong.

Detta sedan de besegrat Masarnas farmarlag Gasarna i den allsvenska finalen med 48-47.

Det var elitserieklass på publiken. Hela 2335 personer hade sökt sig till motorstadion för se när Piraterna tog steget upp till speedway-societeten.

Och publiken bjöds verkligen på rafflande speedway. Nästan hela tiden var gästerna i ledning. Det var bara efter det nionde heatet som Piraterna gick om Gasarna med en poäng i protokollet.

Men till sist tog ändock hemmalaget den viktigaste heatsegern i det sista heatet. Inför det ledde Gasarna med 46-43 och det krävdes en femetta av Piraterna för att fixa segern.

Och den kom genom paret Niklas Karlsson och Tomasz Bajerski. Niklas Aspgren och Antonio Lindbäck körde för Gasarna och de kunde inte stå emot två segersugna Pirater.

- Det här var en fruktansvärt bra match, konstaterade Gasarnas lagledare Per-Göran Svedberg.

- Och i dag svarade alla i laget för en fin insats, tillade han samtidigt som han konstaterade att Gas-förarna svarat för en riktigt bra säsong.

Till slut var det kanske bra att det gick som det gick. För även om Gasarna kört hem finalen hade det aldrig varit aktuellt med en plats i elitserien eftersom Masarna redan finns där. Elitserieplatsen hade i alla fall gått till Motalalaget som hela säsongen haft den som mål.

PIRATERNA-GASARNA 48-47

Gasarnas poäng: Antonio Lindbäck 11, Simon Stead 10, Niklas Aspgren 7, Sebastian Aldén 6, Pontus Herou 5, Per-Ola Klasson 4, Joakim Aspgren 4.

Mer läsning

Annons