Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Piraterna hade inte en chans

Annons

Piraterna var aldrig med i matchen. I de första nio heaten var en masförare först över mållinjen och Tony Rickardsson, Leigh Adams, Antonio Lindbäck och Magnus Karlsson var alla obesegrade. Först i det tionde heatet grejade Grzegorz Walasek Piraternas första seger, vilket gjorde ställningen i paus 38-22. Magnus Karlsson var snabbast i starten, men slutade sist i heatet. Tony Rickardsson startade från ytterbana och tog upp kampen med Walasek, dock utan att komma förbi.

Piraterna tog sin andra av totalt tre heatsegrar direkt efter paus, när dansken Kenneth Bjerre och Shane Parker ordnade 4-2 mot Masarnas Sebastian Aldén och Magnus Karlsson.

Masarna svarade med tre heatsegrar och ledde inför nomineringsheaten med 53-31. Antonio Lindbäck tog sedan sin fjärde heatseger för kvällen, innan Tony Rickardsson och Leigh Adams avslutade matchen med att, något överraskande, förlora med 4-2. I jakten på Niklas Klingberg körde Tony Rickardsson i en omtalad grop och vurpade i sista kurvan.

Smällen såg otäck ut och masledningen rusade in på banan. Tony var dock snabbt uppe på benen och någon större fara verkade det inte vara med Masarnas stjärna.

- Jag tror inte att det var så allvarligt. Men smärtan kommer väl i morgon, sade Tony.

Med sina tio poäng var Tony "bara" tredje bäst i Masarna. Leigh Adams körde fullt fram till det sista heatet och Antonio Lindbäck tappade bara två poäng. I övrigt imponerade även nyförvärvet Fredrik Lindgren. Han tog två femettor i par med Rickardsson och vann själv det 13:e heatet före Niklas Klingberg.

Bjarne Pedersen tog inte lika många poäng, men tränare Olsson var ändå nöjd med lagets nye dansk.

- Bjarne var visserligen besviken på sig själv efter sina fem poäng, men tittar man i programmet ser man att vi vann alla heat som Bjarne åkte i.

Det tredje nyförvärvet, Magnus Karlsson började med två heatsegrar men nollade också två gånger.

-En avgasskruv gick av i det tredje heatet, så det började att läcka avgaser. Möjligen kan jag skylla lite på det, sade Magnus som annars var nöjd med hemmapremiären.

Den ende som hade det tungt i Masarna var Niklas Aspgren, som inte alls hängde med. Efter två heat valde lagledningen att ersätta honom med Sebastian Aldén. Han tog tre poäng på sina två heat, vilket var fullt godkänt.

Tränare Olsson var nöjd med laget och tävlingen, men inte med publiksiffran, 2 948 personer.

- Jag tycker det är jättesynd att inte fler tar tillfället i akt och ser en sådan här bra match. Jag vet inte om det var vädret eller motståndet som gjorde att folk stannade hemma, sade Olsson.

- Även om vi på förhand är favoriter så är ändå alla heat i speedway spännande. Det händer alltid något.

Masarna har inlett serien med maximala fem poäng på två omgångar och det mesta är uppåt i maslägret. Men en sak är klar. Motståndet blir betydligt tuffare än så här i kommande omgångar.

Matchfakta

MASARNA-PIRATERNA

59-37

Poäng, Masarna: Leigh Adams 14, Antonio Lindbäck 13, Tony Rickardsson 10, Fredrik Lindgren 8, Magnus Karlsson 6, Bjarne Pedersen 5, Sebastian Aldén 3. Piraterna: Kenneth Bjerre 11, Niklas Klingberg 10, Damian Balinski 6, Shane Parker 4, Grzegorz Walasek 4, Tomasz Bajerski 2.

Publik: 2 948.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons