Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pinsamt, Brage

Annons

Det började direkt. I Sylvias första anfall tappade Nok sin markering på Niclas Fredriksson som enkelt kunde nicka in 1-0.

I mitten av den första halvleken halkade Nok - som sista man - i det blöta gräset och Pelle Andersson kunde enkelt sno bollen och placera in 2-0 bakom en chanslös Adil Kizil.

Knappt tio minuter före paus var det dags igen. Anders Sjöö missade ett uppspel och Sylvia vände spelet snabbt. De slog en långboll in i Brages straffområde mot Pelle Andersson.

Michel Nok glidtacklade, missade bollen, fällde Andersson. Straffen tog Pelle hand om själv, rätt upp i krysset och Adil var än en gång chanslös.

- Misstagen vi gör är inga vanliga misstag. Den här matchen går till historien som den match då Brage gjort flest individuella misstag. Vi glömde huvudet hemma och många misstag var rena katastrofmisstag, säger en minst sagt besviken Bragetränare Sergej Prigoda.

Chansmässigt i första halvlek var det klart övertag för Sylvia. Adil Kizil visade stor pondus i målet och gjorde tre klart kvalificerade räddningar. Han kan dessutom inte lastas för något av målen.

Göran Bergort sköt ett skott som gick till hörna, Anders Augustsson var halvfri och trots att han var inne i straffområdet gick skottet två meter bredvid målet. Jimmy Rajala halkade i gräset vid ett tillfälle men reste sig starkt och fick ändå ett skott på mål.

Seyhmus Abic reducerade strax före paus men det var ändå svårt att andas optimism.

För dessa fyra chanser var allt Brage skapade. I paus fick Abic och Sjöö lämna planen till förmån för Jörgen Sundström och Anto Susak.

- Vi försökte förbättra spelet på något sätt och ställde om till 3-5-2, men det fungerade inte ändå. Tåget hade redan gått innan Seyhmus gjorde mål.

- Vi fungerade inte som ett lag utan alla sprang en och en. Sedan gjorde någon ett misstag och ställde till det för alla andra. Jag är väldigt besviken för hur vi spelade och situationen är väldigt jobbig nu, säger Prigoda.

Andra halvlek var nog en av de sämsta Brage presterat de sista tio åren. Adil Kizil gjorde sitt enda misstag i matchen då han slog en frispark rakt på Niclas Fredriksson som kom fri. Mikael Eklund såg ingen annan utväg än att dra honom i tröjan. Det kostade Mikael ett andra gula kort och utvisning.

Dessutom fick Sylvia då sin andra straff. Men denna gång räddade Adil Kizil, och det ska han ha beröm för även om straffen var dåligt slagen av Pelle Andersson.

- Jag vet ju att jag ställde till det så jag tänkte att den här straffen måste jag ta, säger Adil.

Därefter var det spel mot ett mål och Adil gjorde ett antal svettiga räddningar.

Tyvärr kan vi inte dela ut dojor till Serik Fans men de tillresta supportrarna förtjänar allt beröm de kan få.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons