Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Philip Tavell höll i Finnmarksturen

Annons

- Men vi har inte fått några rapporter om allvarligare incidenter, sa tävlingsledaren Bengt Busk, under tiden som de främsta i elitklassen rullade in i mål.

Favorittippade Philip Tavell tog nu sin första seger i sin tredje start i Finnmarksturen efter att ha gått loss från estländaren Allan Oras under den sista milen. Segrartiden var ett par minuter sämre än Erik Jungåkers rekordkörning från 1999.

Många utefter banan höll tummarna för Ludvikagrabben och landsvägsproffset Fredrik Modin, som i sista stund fick klartecken av sitt team att starta.

Kanske en punktering i Brunnsvik kostade Fredrik segern eftersom den våldsamma upphämtning han sedan svarade för givetvis var kraftödande.

Fredrik avslutade starkt och lyckades köra ifrån flera av sina medtävlare i ett par av de kraftiga stigningarna mot slutet.

En tredjeplats skäms inte för sig i hans första och enda (?) mountainbiketävling för säsongen. I dag, måndag, flyger Fredrik till Italien och ett etapplopp på landsväg.

Näst bäste dalkarl blev Borlänges Petter Myhlback, som antagligen blivit bättre än tia om han inte vurpat i Grängesberg.

Vasaloppssegraren Daniel Tynell, Falun-Borlänge SK, körde in som 32:a.

Ludvikas Andreas Papp, som själv siktade på en topp-tio-plats, bröt innan Skattlösberg med ryggproblem.

Trots ett motigt år med en svår ansiktsskada och salmonella lyckades Maria Östergren från Södertälje ta sin fjärde seger i Finnmarksturens damklass. För övrigt var hon helt överlägsen.

Två bergspris på vardera 3 000 kronor stod på spel. Det första, vid Skattlösberg, tog Fredrik Modin och det andra vid Ljungåsen, lade Allan Oras beslag på.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons