Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pherson ny sportchef i Falu BS

Annons

- Det är ett led i att föra föreningen vidare och lyfta klubbens organisation mot nya höjder. Dessutom vill vi naturligtvis utveckla bandyn, säger ordförande Anders Ericson.

Den nye sportchefen ser fram mot sitt uppdrag, och har flera uppsatta mål han vill arbeta med.

- Bland det jag ser som viktigast är att få in ett större elittänkande i föreningen, i alla lag, i alla åldrar, säger Pherson.

- Viktigt är också att utveckla vårt samarbete med andra klubbar. Att på sikt få ett divison I-lag i Dalarna, där vi kan placera spelare för vidareslussning till elitserien. Vi i Falu BS måste bli motorn för bandy-Dalarna.

- Sedan har vi nu också ett utvecklingsbart lag, som jag genom den här förändringen får chansen att jobba med, säger Pherson.

Bara sport kommer han att arbeta med. Jagandet av sponsorer får andra sköta.

- Det enda kopplingen mot sponsorerna jag kommer att ha, är väl när jag kommer att hålla i vissa föredrag. Jag vill kunna koncentrera mig på det sportsliga, menar Pherson.

Under sig kommer också Stefan att ha en sju man stark sportkommitté, där dock Pontus Linderborn kommer att ha en liten mer framskjutande roll.

- Han kommer att fungera som en sorts "mysfarbror", ha hand om de sociala bitarna enligt de önskemål som spelarna kommit med, förklarar Pherson.

Vidare har också BS också heltidsanställt Lennart Eklund som materialare.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons