Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pettersson är delad sexa

Annons

"Calle P" gick på 70 slag, ett under par, i British Open på fredagen och är delad sexa. Sydafrikanen Ernie Els, japanen Shigeki Maruyama, irländaren Padraig Harrington och amerikanerna Duffy Waldorf och Bob Tway är ett slag bättre.

Els gick till täten efter en 66-rond där han gjorde birdie på sju av de nio första hålen.

- Det var faktiskt ganska otroligt. Det kändes bra redan på rangen och jag är väldigt nöjd med hur jag puttade i dag, säger Els.

Pettersson gick ut som delad ledare efter första dagen - men visade inga nerver, trots att han gör sin allra första majort ävling under sitt blott andra år som proffs.

- Det är skönt att gå ut i ledningen, men det spelar inte så stor roll. Det viktigaste är att jag spelar bra och det tyckte jag att jag gjorde i dag. För mig spelar det ingen roll om jag är jagad eller får jaga själv. Men på söndag vill jag gärna vara i ledningen, säger han.

Han gjorde två birdies och en bogey under de sju första hålen och därefter elva raka par.

- Jag spelade bättre än i går, men jag satte inte så många puttar. Jag läste greenerna lite fel. Det är sånt som händer. En av de fyra dagarna kan bli lite hipp som happ.

Det regnade över Muirfield på fredagen. Det störde inte svensken vars collegekompisar sade att han var den bäste i skitväder.

- Och regnet var inte så starkt att det störde. Greenerna blev lite långsammare, men det vande man sig snabbt vid.

Carl Pettersson började spela golf hemma i Göteborg, på Hovås, innan familjen flyttade till England när han var tio.

- Men det blev inte seriöst förrän jag kom till England. Jag höll på med alla sporter, rugby och cricket bland annat. Jag tycker om alla sporter. Men när vi flyttade till USA (han var 15) slutade jag med allt utom golfen.

- Att jag valde golf berodde på att jag ville försöka skapa mina egna framgångar, även om jag tyckte att lagsporter också var roligt. Men med golfen var det nåt speciellt.

Han har verkligen skapat sina egna framgångar, utan någon tränare. Han har inte tagit mer än några lektioner i sitt liv utan har lärt sig hur hans sving fungerar och vad han ska ändra på när det går fel.

- Jag gillar inte att träna så mycket, jag spelar hellre än tränar. Att spela mycket passar mig, säger han efter att ha spelat 17 tävlingar i år.

Den bästa skolan tycker han dock att amerikanska college är.

- Jag rekommenderar collegegolf. Man får tävla varje dag, kvala till tävlingar, men också spela i lag. Många spelare går efter college direkt ut på USA- och Europatourerna - precis som jag.

Carl Pettersson kommer att gå ut ganska sent på lördagseftermiddagen, i en av toppbollarna.

- Det kommer att märkas i morgon, då kommer jag att bli lite nervös. Första slaget är viktigt. I dag slog jag med spoon mitt i fairway.

Det ska alltså till en tätposition under helgen för att rubba Petterssons lugn.

Om han inte hamnar i en bilkö förstås.

INGELA AHLBERG/TT

Mer läsning

Annons