Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petra tog SM-guld

Annons

Trehundra meter kvar av ett synnerligen blåsigt 1 500 vid JSM i Vellinge. Då lägger Falu IK:s Petra Kindlund in en högre växel och springer ifrån hela fältet till en klar seger.

- Ett taktiskt mycket fint lopp, berömmer Falu IK:s ledare Björn Lindgren. Petra höll sig kall och lät andra tjejer ta vinden, för att ha kraften att gå ifrån på bortre långsidan av sista varvet.

Petra var ensam av Dalarnas friidrottare om att ta guld första dagen av JSM i Vellinge och USM i Malmö. Men tre silver och ett brons kunde räknas in.

Adam Steen, Falu IK, var nära att i M22 upprepa Petra Kindlunds bedrift i F19. Men efter en hård upploppsstrid fick han ge sig och nöja sig med andraplatsen på 1 500.

Silver blev det i USM för två av Falu IK:s P17-killar. Dels i höjd genom Samuel Lindén, som hade samma höjd, 192, som segraren Josef Karnebäck, Gotland, och dels i diskus, genom Ibro Ribic, som kastade 48,90. Han fick dock stryk av segrande Leif Arrhenius, Spårvägen, med hela 13 meter.

IK Stål kunde räkna in en bronsmedalj genom duktiga höjdhopparen Linus Karlsson, som hoppade 182, vilket var samma höjd som ettan och tvåan i tävlingen nådde - men Linus hade de flesta rivningarna på vägen upp till sluthöjden.

Mycket nära medalj var också Lima IF:s Tobias Otterbring, som kastade 43.70 i diskus. Ett resultat som räckte till fjärdeplatsen i JSM P19.

Tävlingarna fortsätter nu i Vellinge (JSM) och Malmö (USM) även lördag-söndag.

- Och då får vi hoppas på bättre väder, säger Björn Lindgren. I dag blåste det alldeles för mycket. Någon av sprintfinalerna hade visst 5,5 i motvind.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons