Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Wallin förbundskapten

Annons

Han spelade sin sista landskamp 1993. Men nu kommer innebandyprofilen Peter "Lillis" Wallin från Mora tillbaka till landslaget. Som förbundskapten.

I dagarna har det nämligen blivit klart att Peter bli assisterande förbundskapten till Jan Gustafsson för det svenska U19-landslaget.

- Det känns väldigt inspirerande och det är en stor utmaning för mig, säger Wallin till innebandyförbundets officiella hemsida, innebandy.se.

Den senaste säsongen har Peter varit spelande tränare för Kais Mora i division 2. Och veteranen Walin har inga planer på att avsluta den egna aktiva karriären nÕär han tagit steget tillbaka till landslagsnivå.

- Kroppen håller och motivationen finns, så det kan bli aktuellt med spel även nästa säsong, säger "Lillis", snart 40, som i så fall kommer att göra sin 25:e säsong som seniorspelare...

Wallin tillhörde pionjärerna när innebandyn började växa sig stor i Sverige.

Han spelade sammanlagt 18 landskamper, den sista 1993.

På dessa 18 landskamper gjorde "Lillis" 23 mål.

Förbundskaptenen Jan Gustafsson var tidigare assisterande kapten men tog över som huvudansvarig när Stefan Edberg slutade.

Peter Wallins entré i ledningen sker med största sannolikhet när U19-landslaget samlar en trupp till ett utvecklingsläger på Bosön 4-7 maj.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons