Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Moberg tränar Vika

Annons

I stället blir han spelande tränare i hårdsatsande division IV-laget Vika.

- Att få prova något nytt känns oerhört inspirerande, men samtidigt känns det tungt att lämna grabbarna i Slätta, medger 27-årige Peter.

Bakom sig har han kanske sin spelmässigt bästa säsong med Slätta. Trots det väljer han att trappa ner.

Vad ligger bakom beslutet?

- Att spela och träna med ett division II-lag tar mycket av ens tid. Vi tränar fyra-fem gånger i veckan, och så tillkommer alla långresor varannan helg. Sådant sliter. Man kan säga att det är som ett halvtidsjobb,

- Jag jobbar som heltid som lärare, och känner att jag vill få tid över att göra lite andra saker också. Nu kommer vi att träna på bra ute i Vika också, men det blir ändå tid över, säger Moberg.

Men lockade inte alla daladerbyn i tvåan nästa säsong?

- Visst, serien ser helintressant ut med alla dalalag och Degerfors. Men mitt beslut var redan taget innan serieindelningen kom.

I Vika blir han spelande tränare tillsammans med en annan gammal Slättakompis, Anders Kjellson.

- Det blir två skåningar vid rodret. Vi lörde känna varandra när vi gick på högskolan och sedan har vi följts åt. Vi har en samsyn på fotbollen. Anders har gjort ett år redan i Vika, så han känner grabbarna väl. Nu ska vi bara se till att ha blir bättre tränad själv också, så att han kan göra lite mer nytta på plan, säger Peter och skrattar.

Vika har tillhört topplagen i division IV de senaste säsongerna, och det tänker man göra även i fortsättningen.

Trion Peter Tillman, Niklas Holm och Kjell Wiksten har dock bestämt sig för att flytta till Korsnäs.

- Det är tre ordinarie spelare som lämnar oss. Men vi har redan tagit kontakt med flera spelare som är intresserade av att komma till Vika, så vi ska nog kunna fylla luckorna på ett bra sätt, slutar Peter Moberg.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons