Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petad Jakob siktar på ändå VM

/
  • Laddar. Trots petningen ur landslagstruppen laddar Jakob Börjesson hårt för revansch. Han siktar på en plats i det svenska VM-laget på hemmaplan i Östersund.

Annons

Att han inte finns med i den trupp förbundskaptenen Staffan Eklund nu kommer inte som någon jätteöverraskning för Jakob.

- Nej, jag är medveten om att jag inte gjorde speciellt bra resultat förra säsongen. Men det blev ju i alla fall bättre mot slutet, framför allt på SM, säger Jakob.

För två år sedan var det sviterna efter en vattenskidolycka som hämmade Börjesson.

- Det finns förklaringar till att det inte gick som jag hade hoppats under den här vintern också. Men det var som sagt ett skönt besked att det lossnade mot slutet, säger Jakob.

Hur ska du ta dig tillbaka till landslaget och till VM-truppen?

- Genom att göra tillräckligt bra resultat i tävlingarna hemma i Sverige och förhoppningsvis också få chansen i någon världscup.

VM i vinter blir nämligen något speciellt för Börjesson. Han bor i Östersund där han pluggar på Mitthögskolan och har bara ett par kilometer till VM-arenan.

- Det skulle inte vara kul att bara vara åskådare. Men det är naturligtvis upp till mig att göra resultat så jag kvalificerar mig.

trots att hemma numera är Östersund är inte något klubbyte aktuellt.

- Nej, jag kommer att fortsätta tävla för Lima, säger Johan som innan han gick dit 2004 körde i många år för Dala-Järna.

Förutom a-landslaget har skidskytteförbundet också tagit ut ett utvecklingslandslag med de mest lovande.

I den truppen finns ganska väntat Limas unge jättetalang Tobias Arwidson med.

Mer läsning

Annons