Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson avancerade i SM

Annons

Tävlingen i Falkenberg, ingående i SM, Scandinavien Open och Nordiska mästerskapen, blev ingen fullträff för Söderbärkekillen Daniel Persson, som tävlar för Västra MK i Järfälla.

Daniel körde in på sjätte plats, men han avancerade ändå från fjärde till tredje plats i SM-tabellen.

På den första träningen i 125-kubiksklassen tog Daniel det ganska lugnt för att kolla så att hans Honda fungerade som den skulle efter haveriet i SM-deltävlingen Linköping för ett par veckor sedan.

Dagen efter var Persson träningstider till en början riktigt bra. Han hade andra bästa tid. Men sedan halkade han ned till femte plats och till slut blev det elfte tid. På den andra träningspasset den dagen gick det placeringsmässigt bättre, men tiden var inte snabbare än tidigare och inför finalen hade han tolfte tid.

Vädret var perfekt under finaldagen och Daniel fick från det tredje startledet en bra start. Efter första varvet låg han på femte plats för att sedan avancera till fjärde. Den placeringen behöll han i flera varv. Sedan kom SM-ledaren Håkan Olsson, som fått en dålig start, som skjuten ur en kanon på sin fabrikstrimmade maskin och Persson blev omåkt.

Söderbärkekillen fick också släppa en dansk förbi sig innan loppet var över.

- Min gamla produktionsracer från 1998 kan inte konkurrera med flera av dom andra. Den är inte tillräckligt snabb på rakorna. Alla som var före mig har nyare och snabbare motorcyklar, så jag är väl inte helt missnöjd, kommenterade Daniel Persson.

Persson pustade sitt personbästa på Falkenbergsbanan med lite drygt en halv sekund vilket gav medelhastigheten 146,9 kilometer i timmen.

Mer läsning

Annons