Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personbästa av Falu IK:s Sebastian Lindén

Annons

Det är svårt att tro det när man ser henne - men Susanna Kallur har faktiskt blivit "Stor Grabb" i helgen. Trots ett bedrägligt utseende av "Liten Tjej", har hon redan plockat ihop de meriter som krävs för att få komma in i den celebra samlingen. Samidigt som Sanna fick även bland annat Falubördige Jimmy Nordin samma titel. Ryktesvis är det Jenny Kallurs tur nästa år - hon ligger ett fåtal poäng efter sin syster.

o o

På papperet såg finalen på 800 meter lovande ut för Falu IK:s Jon Andersson. Bara Rizak Dirshe hade ett bättre årsbästa än Jon.

Kanske siktade Jon lite för högt. Han försökte ge även Rizak en ordentlig match. Han låg utanför honom i två kurvor och sparade avgjort inte på sina krafter - något som sedan straffade sig på upploppet. Med 25 meter kvar kroknade Jon, och rasade till en fjärdeplats med tiden 1.51.22. Dirshes tid blev 1.49.32.

- Men jag tycker ändå Jon gjorde rätt, säger Falu IK-tränaren Björn Lindgren. Visst hade Jon kanske kunnat "fega" sig till en medalj. Men nu siktar han högt. Tyvärr räckte det inte ända fram, men han försökte ändå, och det tycker jag fler skulle våga.

o o

En som blev glad över sin fjärdeplats var Hässelbys längdhoppare Dan Alfredsson. Ludvikakillen, som flyttade till Stockholm för två år sedan hade problem med ansatsen, men klämde i sista hoppet i med 7.52 och förpassade därmed Gefles Robert Fält till femteplatsen med en centimeter och klubbkamraten Andreas Hedström till sjätte platsen med ytterligare fyra centimeter. Andreas - ja, det är han som lämnade Falu IK förra året.

Segrade i längdhoppet gjorde Mattias Sunnerborn, med längden 7.79. Därmed meddelade han också att han ämnade avsluta sin långa karriär.

o o

Nej, Falu IK:s kastare Johan Persson fick bara till 47.01 i sitt bästa kvalkast i diskus. Därmed tog han sig inte till final. För det krävdes 48.44.

o o

Personligt utomhusbästa med 14.95 blev det för Falu IK:s trestegshoppare Sebastian Lindén. Ett resultat som "bara" räckte till åttonde plats och som aldrig blir officiellt personrekord eftersom medvinden var för stark - +4,2 meter/sekund. Sebastian hade verkligen inte centimetrarna på sin sida. Hade han lyckats tänja sig fyra centimeter till, hade han blivit femma.

Vann tresteget gjorde Anton Andersson från Halmstad på 16.05. Christian Olsson är lätt fotskadad och kom ej till start.

o o

Ibland kan man lura sig själv. Det var det många som gjorde i stavhoppet på SM. I "B-gruppen" trodde sex hoppare av elva att de var bättre än de var och missade sin ingångshöjd. Lika illa var det i "A-gruppen", där bara tre av sju hoppare klarade sin ingångshöjd. Bäst gick det för Patrik Kristiansson, som vann på 5.63. En höjd som faktiskt även Ullevis Oskar Jansson krånglade sig över.

o o

Stefan Holm kom, hoppade och segrade. Men det är ingen tvekan om att Sverige är en stark höjdhopparnation. Trots att Staffan Strand valde att hoppa utomlands, tog nio svenskar 2.03 eller mera. Och överlägset högst hoppade Stefan. 2.32 blev det i första hoppet. Och han var inte långt borta på personliga rekordhöjden 2.37. Den kommer snart.

o o

Sjukampseruropamästarinnan Carolina Klüft var anmäld i fyra grenar. Hon kom till start i tre av dem. Silver i höjd i fredags. Silver på 400 i lördags. Och guld i längdhopp igår. Men den förväntade kampen om medaljerna mot systrarna Kallur i 100 häck fick anstå.

Mer läsning

Annons