Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per tipsar om hur du vinner miljonerna

Annons

- Om svenska folket spelar för strax under hundra miljoner kronor kan en ensam vinnare med sju rätt kamma hem 46 miljoner kronor.

Rommetravets sportchef, Per Wetterholm, skissar på en tänkbar storutdelning vid påskdagens V75-fest på Romme.

En möjlighet som ges eftersom det vid Hagmyrens V75-omgång i lördags blev jackpot på femrättspotten. Därmed flyttades 20,5 miljoner kronor över till påskdagens sjurättspott.

Vad krävs då för att man som spelare ska vinna så mycket pengar?

- Som spelare gäller det att hitta tre bra spikar, som inte tillhör favoritskaran. Sedan ska man ha tur med övriga garderingslopp för att lyckas fullt ut, svarar Wetterholm.

V75-loppen håller en sportsligt jämn och bra nivå. En förutsättning som av hävd anses vara spelbefrämjande.

- Vi bjuder på en spelbar omgång och det var kul när vi nu fick en jackpotomgång, utvecklar Wetterholm och fortsätter:

- Silverloppet (V75-6) blev kanon. Lärlingsloppet (V75-4) håller bra klass och kallblodsloppet (V75-5) med Sveriges näst bästa häst är också bra.

Megastjärnan Gidde Palema var fjolårets stora dragplåster motsvarande tävlingsdag. Då kom det 5 289 besökare till Tunaslätten.

- Visst hade vi önskat oss en superstjärna även i år, a´la Scarlet Knight eller Victory Tilly, ändå tycker jag att Guldloppet blev intressant.

- I år fick vi dock extra draghjälp av att vi kan erbjuda en jackpotomgång, vilket också har sin dragningskraft på publiken, menar sportchefen vidare.

Till sist bad vi Wetterholm om tre "miljonspikar".

- I första avdelningen tror jag att Pimms Us One (6) leder från start till mål.

- Kings Sugarboy i V75-6 är en halvbror till Queen L. En kanonbra häst, helt enkelt. Och i sista avdelningen har jag min egen lilla luring i omgången, vilken är Interference (7), tipsar han.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons