Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per i vinnarspåret - igen

Annons

- Jag har inte samma träningsgrund i år som tidigare för att få en lång formtopp. Men jag hoppas få till åtminstone en liten formtopp lagom till VM, sa Per, efter att han överlägset tagit hem SM-guldet på 15 kilometer på lördagen.

Per har klagat över att det varit svårt att få kroppen att ta träning och att tända till riktigt. Men under SM har det svängt för honom.

- Det har varit en positiv trend på slutet och det har varit skönt.

På 15 kilometer gick det lättare för Per att vinna än han väntat sig.

- Fast jag tog det lugnt i början ledde jag och när jag tryckte på lite i uppförsbackarna på första varvet drog jag bara ifrån. Sen kunde jag ta det lungt och köra avslappnat.

Det var kanske därför segermarginalen blev så stor som 1.07,9.

- Hade jag varit tvungen, hade jag nog kunnat pressa mig några sekunder till. Men jag tror tempot i dag hade räckt till en pallplacering i världscupen, menar Per.

Frågan är dock om det hade räckt till seger, om världscupsledande Mathias Fredriksson funnits med i loppet. Samtidigt som Per vann SM, vann Mathias 15 kilometer masstart i världscupen i tyska Oberhof.

Så allt tyder på att vi faktiskt har två mycket duktiga skidåkare i VM i år.

- Jag har inte varit i närheten av känslan i dag sedan slutet av förra årets världscup, menar Per.

- Men det är klart, visst skulle jag vilja vakna en morgon och känna att det bara spritter i kroppen. Det har jag inte känt ännu.

Kanske kommer den morgonen lagom till VM?

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons