Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per fick sparken från AIK

Annons

Det är sådant han hinner med nu. Framför allt de sista tre säsongerna, i Södertälje, AIK:s juniorer och AIK:s A-lag var väldigt hektiska.

- Jag har knappt haft någon tid alls mellan säsongerna.

Än har han inte hunnit fundera över framtiden.

- Jag fått några förslag men tackat nej. Jag måste återhämta mig ett tag nu, säger Per.

Men något sabbatsår planerar han inte.

- Nej, till kommande säsong hoppas jag vara igång igen.

Väl medveten om vad som kan hända i branschen blev han och tränarkollegan Kari Jalonen ändå förvånade över att klubben valde att byta tränare.

- För klubben var det inte den bästa åtgärden. Efter 40 omgångar var vi fortfarande med i kampen om en slutspelsplats. Dessutom hade vi nyss avslutat en tuff matchperiod med två möten mot Färjestad och Djurgården samt Luleå och Timrå borta. Vi visste att vi var på väg in i en avgörande period med två matcher mot Södertälje och en mot Linköping. Och så vann vi första matchen mot Södertälje borta, men det hjälpte inte.

m Tror du att Tommy Sandlin är rätt man för AIK?

- Jag har aldrig haft Tommy som tränare, så det kan jag inte ha någon uppfattning om.

m Är det någonting ni ångrar, du och Jalonen, något som ni kunde ha gjort annorlunda?

- Totalt sett är vi nöjda med vårt jobb. Vi hängde med skapligt med ett lag som egentligen inte håller elitserieklass. Vi hade centerbrist, det kanske vi borde ha påtalat tydligare och tidigare för styrelsen. Men å andra sidan fick vi ju alltid höra att ekonomin inte var så bra. Det var ju därför AIK inte kunde behålla några av de etablerade spelarna. De fanns sex spelare som klubben ville behålla. Men det gick inte att matcha de 200 000 i månaden som till exempel Rickard Franzén får ut nu. Och Tim Thomas skulle ju ha mer än en fjärdedel av budgeten själv.

m Spelar AIK i elitserien nästa år?

- Jag tror att skillnaden mellan elitserien och allsvenskan är väldigt stor. Som det ser ut nu, om AIK får spela i kvalserien, så är det väl tre lag, AIK, Timrå och Leksand som gör upp om två platser. Om Leksand går till kvalserien, så är det i en position som favorit. Det är ju nästan elitserielagen som slår från underläge. Det talar inte för Leksand. De lag som prickar in en formtopp och har ett bra målvaktsspel under tre veckor i april tar elitserieplatserna, säger Per.

Per känner inget hat mot AIK, utan hoppas att klubben förblir ett elitserielag.

m Har du sett några matcher med AIK på slutet?

- Ja, jag har sett både AIK och andra elitseriematcher.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons