Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Peken" pekar ut riktningen

Annons

Avslutningen i Falun blir också slutpunkt för Rönnestrands debutsäsong som förbundskaptenen. Ett år som knappast kunde gå så mycket bättre.

I VM i Val di Fiemme blev det sex medaljer varav två guld.

Förra helgen tog Mathias Fredriksson hem den totala världscupen när han vann tävlingen i Lahtis. I torsdags säkrade hans bror Thobias Fredriksson segern i sprintvärldscupen när han vann den avslutande deltävlingen på Romme-travet utanför Borlänge.

- Vi ska försöka avsluta säsongen lika bra som den varit i övrigt, säger Rönnestrand inför helgens tävlingar.

Per Elofsson, Jörgen Brink, Mathias Fredriksson, alla de stora svensknamnen finns med vid lördagens skiathlon, den nya tävlingsvarianten med såväl klassisk som fristilsåkning och ett skidbyte mitt i tävlingen.

Hur den slutar är egentligen ointressant då Fredriksson redan säkrat världscuptiteln, desto mer intressant är hur det svenska landslaget ska gör att fortsätta att lyckas?

- Vi har gjort en grovplanering och vecka 14 ska vi spika ett grundkoncept, eftersom det är ett mästerskapsfritt år finns det möjlighet att experimentera lite mer. Vi vill att åkarna ska kunna testa lite olika träningsmetoder.

Nästa stora mästerskap är VM i Oberstdorf 2005, i början av 2006 är det sedan dags för vinter-OS i Turin och då på hög höjd.

- Framförallt är det viktigt för de yngre att prova höghöjdsträning, det är väldigt individuellt hur man vill lägga upp höghöjdsträningen, men första lägret kan jag tänka mig att vi ska hålla i månadsskiftet augusti/september.

Tittar ni på andra nationer och tar efter dem?

- Nej, jag tycker att vi har ett vinnande koncept.

För skidåkarna blir det dock inte speciellt mycket vila. Efter helgen i Falun väntar SM i Boden med femmil och sprint. Först därefter är säsongen definitivt över.

Trots att världscupvinnaren redan är korad hoppas arrangörerna på en publikfest och upp till 10 000 åskådare.

(TT)

TT

Mer läsning

Annons