Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patriksson funderar på Brage

/
  • Johan Patriksson kan bli anfallare nummer två att ansluta till Brages lagbygge inför nästa säsong.

Anfallaren Johan Patriksson, 29, har för tillfället fem kontraktsförslag att ta ställning till.
Ett av dem kommer från Brage.
– Det är en förening som har förutsättningar att klättra rejält i tabellen, säger Patriksson, som bland annat har allsvenskt spel med Sundsvall på meritlistan.

Annons

Som DT-sporten avslöjade redan den 3 december så är Brage intresserat av att knyta till sig anfallaren Johan Patriksson, vars kontrakt med Ljungskile gått ut.

Då var dock ingen kontakt tagen med LSK:s forne lagkapten – något som nu skett.

– Nu är det svart på vitt. Jag har fått ett kontraktsförslag och nu ska jag ta ställning till det. Vi ska fortsätta att prata och gå vidare, berättar Johan som inte har svårt att hitta bra argument till varför en flytt till Borlänge skulle vara intressant för en kille som levt större delen av sitt liv på västkusten.

Hans förra tränare Bosse Wålemark och Örjan Glans är ett av dem.

– Jag kommer bra överens med dem men jag har även vänner där uppe. Jag känner (Daniel) Åkervall och Tobias Johansson i Dalkurd väldigt väl. Jag har ju bott i Sundsvall tidigare. Det var ju också på fel sida, men jag trivdes kanon (skratt).

– Dessutom är det mycket publik på matcherna och jag tror att det är en förening som kan klättra rejält i tabellen, med de förutsättningarna. Jag har snackat lite med Åkervall och han har sagt att det är mycket som händer i föreningen.

Patriksson har varit ordentligt i ropet på transfermarknaden sedan säsongen avslutades.

Förutom Brage har han fått förslag från bland annat Degerfors, Oddevold och en förlängning med Ljungskile. Dessutom har det snackats om intresse från utlandet.

– Fast det utomlands är inte så konkret, och är det som ligger längst bort nu. Nu har jag fem förslag att ta ställning till. Dessutom väntar jag på ett som ska komma nu i dagarna.

När bestämmer du dig?

– Självklart vore det bra att få det klart så snart som möjligt, men jag kan inte ge dig något svar. Fast det kan ju gå snabbt när det väl sker.

Mer läsning

Annons