Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrik vill upp i eliten

Annons

Han är hemkommen från en veckas träning i holländska Mierlo, en resa han gjorde tillsammans med Ludvikakompisen Fredrik Lehmann.

- Vi bodde tillsammans med fyra skånska crossåkare. Totalt var det väl ett 30-tal åkare där från hela Sverige. Det var faktiskt mest svenskar på banorna där-nere.

Och många crossbanor finns det i gränstrakterna mellan Holland och Belgien.

- Ja, det var åtta-nio banor inom en halvtimmes radie med bil.

Viktig träning blev det för Patrik Hedin, denna snövinter.

- Här hemma har jag inte kunnat köra något än, säger Patrik, och blickar ut över den snöfyllda gården hemma hos föräldrarna Mikael och Ann i Gonäs.

Det är där som "Team Hedin" har sin motocrossbas, med garage, avspolningsplats för hojarna och den stora crossbussen parkerad. På söndag börjar tävlingarna, första resstopp är småländska Veinge.

- Sedan är vi i väg i stort sett varje helg under säsongen, säger Mikael Hedin, som åker med sonen Patrik på alla tävlingar.

- Jo, farsan är med och skruvar och morsan åker också med på tävlingarna, säger Patrik.

Han tävlar även i år för hård- satsande Alfta-Edsbyn, med hemmabana i Voxna. I lagsammanhang är det division 1 i Nedre norra serien som gäller och där är Patrik Hedin en viktig kugge.

- Vi siktar på en topplacering.

Individuellt har Patrik Hedin för avsikt att i klassen MX2 (för 125 cc 2-takt och 250 cc 4-takt, som Patrik kör) ta ett stort kliv framåt, främst i Sverigecupens tre deltävlingar.

I fjol missade en korsbandsskadad Patrik den första deltävlingen, sedan kom han sexa, nia och tia i de tre heat han kom i mål under de två avslutande del- tävlingarna. Första deltävlingen i årets sverigecup körs under påskhelgen i Hökensås. Räkna med en laddad Patrik Hedin då.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons