Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrik tog kommandot direkt

/
  • Gasar på. Patrik Flodin, i en för året ny Subaru, hittade tempot direkt i Rally Norway. Han leder grupp N efter den första dagen då han vann alla åtta specialsträckorna.

Annons

Han satte dagordningen direkt tidigt i går morse genom att vinna den första specialsträckan. Sedan vann han också de sju återstående.

— Det hade jag inte räknat med och sådant tänker man inte på före. Jag hade räknat med att vara i ledning men att vinna alla, nej, det är ovanligt att det går så bra, förklarade Patrik på väg till servicen efter den första dagen.

Första dagen blev helt problemfri:

— Det har bara rullat på. Visst har det varit bökigt och stökigt och mycket grus på vissa sträckor. Då blir däcken aningen varma men då är det bara att sänka farten lite.

— Men nu är det slut på böket och stöket. I fortsättningen blir det snabbare vägar, mer som riktiga rallyvägar. I dag känns det som om vi mest kört på plogade traktorvägar.

Totalt i det norska VM-rallyt är Patrik 21:a, knappt sex minuter efter ledande Mikko Hirvonen. Marcus Grönholm är tvåa och Sebastien Loeb trea.

Hemmahoppet Petter Solberg, och Patriks mentor, de båda köra Subaru, är fyra, minuten efter ledande Hirvonen.

Bäste svensk i WRC-klassen är Daniel Carlsson med en elfteplats.

Oscar Svedlund, konkurrent till Patrik grupp N, var bra med från början. Han var trea på de tre första sträckorna, trots att bilen inte gick och motorn inte gav full effekt. Tyvärr tvingades Oscar bryta på den fjärde sträckan där han hamnade i diket med vänster framhjul krökt.

Rally Norway har sex specialsträckor i dag och avslutas i morgon med fyra.

Mer läsning

Annons