Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrik Allvin till Montreal

Annons

I och med det nya jobbet lägger också Allvin den aktiva karriären åt sidan. Mora blev hans, om inte sista, så i alla fall senaste klubb.

- Jag hade anbud från ett antal klubbar, men att spela går inte att kombinera med det här jobbet. Och det här är en chans som jag bara måste ta, säger han.

Sedan i måndags befinner han sig i Kanada för att träffa Montreals klubbledning och NHL-lagets övriga talangscouter.

- Vi håller på och planerar säsongen och samtidigt tittar vi på en del matcher. Jag kommer att ha hunnit se en fem-sex matcher när jag åker hem till Sverige i nästa vecka.

Leksands Johan Eneqvist draftades av Montreal för två år sedan och tränar sedan en vecka tillbaka med NHL-klubben - inför ögonen på bland andra Patrik Allvin.

- Dessutom möter Montreals draftade spelare Phoenix och Ottawa i en miniturnering. Mot Phoenix spelade Johan i tredjekedjan och svarade för en målgivande passning. Till matchen i kväll (läs i går) mot Ottawa är han uppflyttad till förstakedjan.

I mitten på 90-talet gjorde Allvin två säsonger i IHL och ECHL och det är mycket tack vare det som han blivit rekommenderad jobbet som Montreals man i Sverige.

- Jag kommer att bevaka elitserien och juniormatcher. Dessutom kommer jag att se turneringar i Tjeckien, Schweiz och Ryssland.

I Tjeckien finns Montreals Europachef och till sin hjälp får han Patrik och en kille i Ryssland.

Jobbet som talangscout är inget Patrik kan livnära sig på, så han hoppas kunna jobba kvar som banktjänsteman.

- Dessutom kommer jag att flytta till Falun, så det blir väl att söka jobb där.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons