Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pär Mårts ny tränare i HV 71

Annons

Han hoppade av tränarjobbet för två år sedan efter en turbulent säsong i AIK.

Nu gör han comeback i ett HV 71 som haft interna stridigheter under våren.

- Jag tyckte jag lärde mig mycket i AIK om vad tränarlivet i en elitserieförening innebär, säger Pär Mårts.

På tisdagen blev det klart att Pär Mårts tar över som tränare efter Harald Lückner i HV 71. Jönköpingsklubben presenterade sin nye tränare vid en presskonferens och Mårts har skrivit kontrakt i tre år.

Två år utanför elithockeyn fick räcka. Under tiden har han jobbat som ledarskapsutvecklare inom Ica.

- Jag har saknat det här, variationen i vardagen, att vinna och förlora, lyckas och inte lyckas. Livet utanför det här är mer rakt. Jag vill nog ha blandningen, säger Mårts.

När han våren 2001 hoppade av efter tre säsonger i AIK var det på grund av ett turbulent sista år då det först bråkades kring ägandefrågan i klubben och sedan mellan de nya ägarna och den dåvarande organisationen.

- Jag lärde mig oerhört mycket av det. Som att en tränare bara är en bricka i ett större spel och det är väl något man får acceptera. En klubb har ett ansvar inför en styrelse, som i sin tur har ett ansvar inför sponsorerna. Att tränare kommer och kanske får gå i förtid är något man får leva med, säger Mårts nu.

I HV var det under våren stundtals full cirkus sedan det tippade topplaget efter en djup formsvacka gjorde andretränaren Arto Ruotanen till syndabock och gav honom sparken. Tränaren Harald Lückner rasade över styrelsens agerande. HV åkte sedan ut i kvartsfinal i SM-slutspelet mot Djurgården i sju matcher.

Pär Mårts, 49, har som främsta tränarmerit OS-guldet med Tre Kronor i Lillehammer 1994 då han var assisterande förbundskapten till Curt Lundmark. (TT)

Pasi utan

kontrakt

ishockey/SKELLEFTEÅ.

u Skellefteå har beslutat att inte förnya kontraktet med tränaren Pasi Mustonen. Klubben planerar att skaffa en ny tränare till nästa säsong.

Pasi Mustonen blir dock kvar säsongen ut och under kvalserien till ishockeyns elitserie. Närmast finns han i båset när Skellefteå tar emot AIK på onsdagskvällen.

- Det ligger ingen schism bakom beslutet, understryker Skellefteås sportchef Peo Larsson, på lagets hemsida.(TT)

TT

Mer läsning

Annons