Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pär Djoos åter i Mora

Annons

Drivkraften för hockeyn finns fortfarande kvar för morabördige Djoos och under veckan befinner han sig på träningsläger med Brynäs i Mora.

Sedan några år tillbaka har Gävlelaget trivts i Mora och därför har laget lagt sitt träningsläger i staden inför hockeysäsongen.

I fjol var det ett sargat Brynäs, med många skador på spelare, som inledde en ny elitseriesäsong. En av dessa var Pär Djoos som fick sin säsong mer eller mindre spolierad på grund av skador.

- Det blev två operationer under säsongen, dels i ena foten och dels i mina krånglande njurar, berättar Pär och fortsätter:

- Tyvärr blev det inte så mycket matcher för min egen del och under hela säsongen hade laget problem med skador. Trots detta tog vi oss samman och gick ändå till slutspel.

I dag har Pär lämnat sina skadeproblem bakom sig och känner sig både fräsch och laddad inför den kommande säsongen.

- Jag tycker det ser bra ut för Brynäs i år, backsidan ser stabil ut och det är flera nya spelare som kan bli ett komplement till de övriga i laget, menar Pär.

En spelare som kan bli ett utropstecken i årets Brynäs, är nye forwarden och bäste poängplockaren i AIK i fjol, Niklas Anger. En annan är nye tränaren Esko Nokelainen, som uppskattar att få komma till Mora på träningsläger.

- Känns skönt att lämna Gävle ett tag och kunna fokusera sig helt och hållet på hockeyn, säger Esko och fortsätter:

- Truppen ligger på en hög fysisk nivå och i nuläget behöver killarna mycket träningsmatcher mot elitserielag, så de blir vana med matchtempot på isen.

Nästa vecka kommer Brynäs att spela i Norrtäljes hockeyturnering Mästarcupen, där bland annat svenska mästarna Färjestad och Leksand deltar.

- Kul att Leksand är tillbaks i Elitserien. Ska bli kul att möta dem i tuffa derbyn igen. Färjestad verkar även i år bli en av kandidaterna till guldet, säger Djoos.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons