Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappa Tommy en hejare på glid

Annons

Sportchefen Johan Eriksson iklädde sig det stora leendet.

- Vilken öppning på SM-tävlingarna. Helt suveränt, sa - nej skrek han.

Vid varje framgång får de aktiva de stora rubrikerna, som i detta fall Julia Limby. Men bakom framgångarna finns en hel stab som också är delaktiga. Bland annat Julias pappa Tommy Limby och Anders Säterkvist som såg till Moraåkarnas skidor hade perfekt fäste och glid.

- Det var inga vallningsproblem i dag, säger Tommy som inte mådde så bra. Han har dragit på sig ischias.

- Men det är lättare en sådan här dag, menade Tommy som före tävlingarna trodde att storasystern Jenny skulle bli bästa Moraåkare.

- Ja, att Jenny skulle vara bland de fem trodde jag. Men inte att Julia skulle köra så bra. Klart man har väl drömmar att det ska gå bra för flickorna. Men jag vet att Julia är i bra form, och att Jenny är på uppgång, säger Tommy som dock vill tona ner framgångarna något.

- Vi får inte dra för höga växlar på det här. Det är små marginaler i den här branschen. Det mest positiva är att hon får många FIS-poäng så hon får starta i första grupp i JVM, säger Tommy.

Sportchefen Johan Eriksson hyllade staben runt laget i allmänhet och vallateamet i synnerhet.

- Tommy tillsammans med Anders Säterkvist är en trygghet för hela truppen. De har fört in mycket kunnande och erfarenhet, säger Johan.

- Vi har lagt ner och lägger ner mycket jobb för att få ihop en väl fungerande stab runt åkarna. Och då framför allt valladelen, säger Johan.

Bland annat har klubben två testpiloter i Per Höök och Anders Henriksson.

- De är ute och testar av banorna. Sedan rapporterar de till Tommy och Anders hur förhållandena är, säger Johan som ändå anser att det viktigaste är att teamet har roligt.

- Är det inte roligt går det inte att få folk att ställa upp ideellt. Jag jämför det här teamet med ett älgjaktlag. Där är det också viktigt att man kul ihop, menar Johan.

Brons alltså till Julia Limby. Men än pappa Tommy strået vassare, även om vi räknar bort VM-guldet i stafett från Lahtis 1978. Han har även två SM-silver från 1974 och 1979. Båda på distansen 50 kilometer.

Men det är nog bara en tidsfråga innan döttrarna passerar "gubben" meritmässigt.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons