Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Panik i Leksand"

Annons

Stefan Bemström var med om att både gå upp och åka ur elitserien med Leksand innan han i somras återvände till moderklubben Södertälje.

Inför kvällens möte med den Leksand passar han på att kritisera sin förra arbetsgivare.

- De går ut inför säsongen och säger att de ska satsa på egna spelare och spelare från bygden och att det inte är någon panik att gå upp direkt. Men sedan är det knappt några sådana spelare kvar, utan de går in och värvar utifrån.

- Det tycker jag är panik-artat, oavsett vad klubben säger, menar han.

Panik eller inte, med knappt en tredjedel av säsongen kvar är varje poäng av yttersta betydelse för Leksand.

Jan Huokko, som gjort motsatt resa, från Södertälje tillbaka till Leksand, tycker dock att klubben är på rätt väg.

- Det har varit lite berg-och-dalbana, med några riktiga bottennapp. Men det känns som att vi börjar få ihop det nu, säger han.

Medan Leksand lite trevande har letat efter kval- serieformen har Södertälje efter en svacka i oktober stormat fram genom all-svenskan hela vägen till toppen.

- Jag kan inte säga att jag är förvånad. De har värvat bra och fått ihop laget. Leif (Strömberg, coach) har lyft laget sedan han kom in, säger Huokko.

- När man vinner matcher bygger man på självförtroendet. Vi har spelat dåligt några matcher, men ändå lyckats vinna, sådant är väldigt viktigt, förklarar Bemström.

I kväll står Huokko och Bemström på motsatta sidor när Södertälje ska försöka befästa sin serieledning och Leksand ska göra sitt för att åter ta plats över kvalstrecket.

- Det kommer att bli tätt, ett mål åt något håll kommer att avgöra, spekulerar Bemström.

- Det kommer att bli en tuff match. Södertälje är ett riktigt bra lag som sätter press över hela banan.

-Det lag som gör minst misstag kommer att vinna. Det gäller att hålla ihop lagdelarna och ha lagom med respekt för motståndarna, säger Jan Huokko.

STEFAN ÅBERG

Mer läsning

Annons