Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pallen inom räckhåll

Annons

- Trots allt strul, berättar pappa Mikael, team-bossen, som hade uppenbara problem under fredagens träning.

- Inte minst med chassi-inställningen. Men vi kom till sist på var problemet satt och byggde om bilen enligt vad vi kommit fram till.

- Och på första "warm up" på lördagsmorgonen hade Simon den solklart snabbaste varvtiden...

Vid den påföljande lottningen till tidskvalet hade Borlängeteamet en del otur. Lottades till grupp ett och fick därmed åka ut först på en blöt men upptorkande bana.

- Simon hade snabbaste tid i gruppen men när grupp två kört sitt kval så var fyra man snabbare på den nu betydligt torrare banan, berättar Mikael.

I första kvalet hade Simon startposition 3, en bra position som till slut blev en andraplats i heatet.

I andra kvalet startade Simon från fjärde position, kom in på innerspåret men där var det väldigt halt på grund av det gummi som satt fast från fredagens övningar och i utgången av första kurvan spann karten, varvid Simon snurrade och kom iväg som en av de absolut sista i heatet.

Innan målgång hade han dock kört upp sig till tolfte plats efter att bland annat haft den snabbaste varvtiden.

I söndagens första final, varje deltävling innehåller två finalheat, startade Simon från ruta sju, men körde upp sig efterhand och slutade tvåa i heatet.

I final två var banan blöt varför samtliga bytte till regndäck. Tyvärr ett felval, banan torkade efterhand upp och karten blev väldigt svårkörd.

Simon hade här andra startposition men kom aldrig in i fältet utan blev uttryckt i den första skarpa högersvängen och tappade till sjunde plats.

En placering som han jobbade sig fram från till en fjärde, men kunde sedan inte hålla undan utan sjönk till en slutlig åttonde.

I sammandraget betyder det att Simon ligger på fjärde plats men det skiljer bara tre poäng upp till en andra.

Två deltävlingar återstår i SM, i Järfälla och Kalmar, men innan dess ska Simon köra EM-kval i norska Rudskogen 15-17 juli.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons