Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Palander vann i sin lyckobacke - tungt för dalaåkarna

Annons

BADIA, VAL GARDENA

Finländaren Kalle Palander vann söndagens storslalom i världscupen i Alta Badia.

I den backe där han tog sin första världscupseger i storslalom tog han ledningen med sitt förstaåk och lyckades hålla undan i det andra.

Italienaren Davide Simoncelli och Österrikes ålderman Hermann Maier var de största hoten, men tappade i sina andraåk. I stället blev amerikanen Bode Miller tvåa efter att ha varit snabbast i andra åket.

Det var den 29-årige finländarens åttonde världscupseger och den tredje i storslalom. Och en av de skönaste. Förra säsongen fick sämsta möjliga slut då Palander slet sönder korsbanden i världscupfinalen i Åre.

-Visst kan man kalla det här en comeback. Fjärde tävlingen efter operationen - och seger. Ofattbart, sade Palander till den finländska nyhetsbyrån FNB.

Ingen av de fyra svenskarna fick köra båda åken. Närmast var Markus Larsson, som var 35:a i första åket. Niklas Rainer från Borlänge åkte in som 39:a i det första åket.

I lördagens störtlopp i Val Gardena slutade Hans Olsson från Mora 37:a, slagen med nästan tre sekunder av segraren Steven Nyman, USA.(TT-DT)

Mer läsning

Annons