Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Pajens" sköna straffmål

Annons

Eller var det möjligen den där poängen som behövande leksingar tappade under full tid? Den poäng som betydde att avståndet till Skellefteå växte ytterligare i kvalserien.

- Det var självklart två viktiga poäng, sa matchvinnare Persson.

Att det kan visa sig vara en oerhört viktig straff tänkte han inte på. Inte just då när han åkte in på isen i alla fall.

- Nej, det var bara att gå ut och försöka göra som vanligt och sätta dit den.

- För oss är självklart varje poäng viktig. Och dessutom fick vi faktiskt bevisa att vi fortfarande lever. Nu är vi ju inte längre nummer 16 i Sverige utan nummer 15, sa "Pajen" lite ironiskt.

- Och vi ska visa att vi är ännu bättre.

Men vägen till straffsegern var lång för leksingarna. I flera avseenden en lång uppvisning av hur tungt och svårt det kan vara för lag i brant uppförsbacke.

Att Leksand långa perioder var det bättre laget, hade pucken mest och skapade flest och vassast farligheter hjälpte ju inte.

Att leksingarna fick det där tidiga ledningsmålet som borde varit bästa medicinen mot allt för spända nerver hjälpte inte heller.

Skåningarna kvitterade ganska snabbt efter såväl Johan Roséns 1-0-mål som Niklas Erikssons 2-1.

Båda gångerna var hemmadefensiven för övrigt ganska bristfällig om vi säger så och både 1-1 och 2-2 tog irrationella vägar förbi stackars Johan Backlund.

- Däremot känns det som vi får jaga varje mål oerhört hårt och får ingenting gratis, säger Niklas.

- Tänk bara på hur nära det var att Christer Olssons styrning i slutminuten hade gått in. Det var väl en millimeter eller två.

Nye tränaren "Pirro" Alexandersson var självklart nöjd att det blev två poäng men saknade lika självklart den tredje.

- Tyvärr kunde vi ju inte ta vara på ledningen vi hade två gånger. Och tyvärr vill ju inte pucken gå in när vi har några bra chanser heller, sa "Pirro".

- Men Malmö försvarade sig bra.

Tränare Alexandersson fick exempelvis se sitt lag spela med två man mer sedan Andreas Hadelöv och Magnus Östby med gemensamma krafter försökt trycka stackars Göran Hermansson genom isen.

Men det blev 120 sekunder utan en enda riktig målchans.

Malmös powerplay var i och för sig inte ett uns bättre men möjligheterna var också färre.

- Som helhet tycker jag vi gjorde en bra bortamatch, sa tränaren Stephan Lundh som före matchen i går fick veta att han och assistenten Mats Lusth inte får fortsätta nästa säsong.

- Det känns som vi är på rätt spår igen efter floppen mot AIK, sa "Lillis".

Raka spåret mot elitserien, alltså.

Om än utan Lundh och Lusth som lokförare och konduktör.

Och med eller utan Leksand som ressällskap är fortfarande en öppen fråga efter Niklas Perssons viktiga - eller oviktiga - straffmål.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons