Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Pajen" sågar Leksand

Annons

Efter att ha klarat av två numerära underlägen i mitten av den tredje perioden fick Leksand sin stora kvitteringschans när Jimmie Ericsson tvingade hemmabacken Johnny Oduya att ta en utvisning efter 14.31.

Utvisningstiden hann dock ticka i bara en knapp halvminut innan Magnus Hedlund tappade pucken och bjöd Frölunda på en två mot en-kontring. Niklas Andersson spelade över till Joel Lundqvist som enkelt satte 4-2.

Drygt två minuter senare gjorde Leksand ett "Kalle Anka-byte" som gav Martin Plüss fritt fram från blålinjen. Schweizaren prickade in 5-2 och sänkte definitivt Leksand.

Två gigantiska misstag som gav Frölunda segern och Leksandsspelarna en fadd eftersmak på matchen.

- Vi dödade två utvisningar, men när vi får chansen att kvittera i numerärt överläge ger vi bort den, säger Persson.

Kan inte misstagen ha berott på trötthet hos era spelare?

- Det struntar jag i, är man trött ska man säga till att man inte vill in på isen, menar Persson.

Lagkapten Niklas Persson, som gjorde sin första match efter fingerskadan, var rejält besviken och förbannad efter matchen.

Men han kunde mitt i besvikelsen konstatera att ringrosten efter ett speluppehåll på nästan en och en halv månad, var lindrigare än förväntat.

- Ja, det kändes helt okej och faktiskt bättre än jag trodde det skulle göra.

Niklas Persson hade två målchanser i den första perioden och fanns med i framspelningen till Jens Bergenströms 3-2-mål i tredje perioden.

- Så långt kändes det bra och fram till deras 4-2-mål gör vi en bra match. Vi skapar tillräckligt med målchanser, men släpper till alldeles för mycket tre mot två- och två mot en-lägen.

- Vårt styrspel fungerade inte.

Leksand sköt 30 skott på mål, en bra siffra på bortaplan, men 45 skott mot den egna buren, varav 20 i sista perioden, är förstås för mycket.

Det som varit Leksands stora problem hela säsongen, förmågan att utnyttja målchanserna, upprepade sig mot Frölunda. Ett friläge för Jesper Ollas och en het dubbelchans av Ollas och Oscar Steen, båda i den andra perioden, var Leksands två hetaste målchanser som sumpades.

Frölunda brände också en hel del feta målchanser, men hade till skillnad mot Leksand en vass förstakedja som låg bakom två mål och som ständigt satte Leksandsförsvaret under press.

-Tyvärr tog vi för många dåliga beslut och blev för fladdriga i vårt spel och det håller inte mot ett så pass bra lag som Frölunda, konstaterar Leksandstränaren Per-Erik Eklund.

I morgon väntar Mora hemma i Ejendals Arena.

- Då ska vi ha tre poäng, säger Niklas Persson.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons