Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Pajen" på bordet

Annons

Det var i derbymatchen borta mot Mora för två veckor sedan som "Pajen" ådrog sig en spricka i fingret när han slängde sig och täckte ett skott.

Trots det spelade han hemmamatchen mot Mora två dagar senare, men efter det har han tvingats avstå lagets matcher.

"Pajen" har redan missat fem matcher och definitivt klart är att han kommer att missa de två matcher som återstår innan juluppehållet, Linköping hemma på torsdag och Brynäs hemma på lördag.

Frågan är om han finns med på isen igen när Leksand möter Luleå hemma den 27 december.

- Jag vet inte alls hur lång tid det tar innan jag är tillbaka. Fingret ska gipsas och efter operationen ska jag förhoppningsvis få ett besked om när jag kan göra comeback och det känns lättare att träna när man har ett datum att sikta in sig på.

Niklas har kunnat träna på is hela tiden och han var inställd på att spela mot Timrå i lördags.

- Men efter att vi röntgat fingret igen i slutet av förra veckan visade det sig att det glidit isär vid sprickan och inte såg lika bra ut som när vi röntgade första gången.

- Eftersom det inte såg så farligt ut den första gången vi tittade på fingret, så har jag kanske använt handen lite för mycket och på fel sätt den senaste veckan.

"Pajen" får alltså fortsätta att följa laget från läktarplats eller via radion. Hemmamatcherna ser han på plats, men inte bortamatcherna.

- Det känns förstås frustrerande att inte kunna vara med och hjälpa laget och det känns värst under hemmamatcherna som man följer på plats.

- Det går bättre med bortamatcherna, förklarar "Pajen".

Fotnot: Leksand har även Mike Watt (knä) och Niklas Bröms (tumme) på skadelistan.

Mer läsning

Annons