Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Packalén stannar

Annons

I går eftermiddag kom sportchefen Mats Andréason och tränarparet överens om en förlängning av de bådas kontrakt med tre år.

- Nu vet både jag och îRobbanî med våra familjer vad som händer de kommande åren. Det är bra att allt är klart, säger Mika Packalén.

Tillsammans med Mats Andréason drog han genast iväg för att träffa två tänkbara nyförvärv.

- Vi ska ha tre-fem nya, säger Andréason.

Men IBF Falun ska, trots dragningskraften som kommer med att ha årets tränare i föreningen, inte bli någon främlingslegion.

- Vi satsar på "dalastuket". Stora delar av truppen ska komma från Dalarna, säger sportchef Andréason.

Nyckeln: en juniorakademi.

- Ett sådant projekt var jag med och startade i Balrog. Det handlar om att få juniorerna "flygfärdiga" när de kommer upp i a-laget, säger tränare Packalén, som också blir huvudansvarig för juniorakademien.

- Det tar två-tre år innan det börjar fungera, innan man rensat ut alla "barnsjukdomar", men som jag ser det är det nödvändigt på elitserienivå att ha en stark juniorsatsning. Det är kul att föreningen vill satsa på sina egna juniorer på ett professionellt sätt.

För detta kommer en tränare för juniorlaget att engageras.

- Jag har givetvis skissat på ett upplägg, men det är för tidigt att prata om det än. Jag måste först och främst prata med de befintliga tränarna, säger IBF Falun-tränaren.

I klubben finns redan en stark juniorverksamhet, med tre lag.

- Jag tror många är avundsjuka redan nu med tanke på spelare som Mårten Milling, Jonas Adriansson, Alexander Egebrant och Gustav Adamsson. Målet är att kunna producera sådana talanger på löpande band. Det vore helt fantastiskt om vi kunde bli självförsörjande, säger Mika Packalén.

Ett närmare samarbete med innebandyprogrammet på Lugnetgymnasiet blir en av de viktigaste punkterna.

- Vi måste få spelare att välja Falun före andra städer. Där har vi lyckats bra på damsidan, men vi behöver få igång det bättre på herrsidan, säger Mats Andréason.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons