Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På språng mot eliten

Annons

Tränarfrågan är löst. Nya spelare har tillkommit och väntas tillkomma.

Och sedan en tid tillbaka har laget inlett en tuff uppbyggnadsträning i sommarvärmen.

I mitten av augusti övergår träningen till att handla mer om teknikträning med boll och drygt en månad senare väntar elitseriepremiär mot derbykollegan IBF Falun.

- Det är klart att Micael Ceder och jag tillsammans ska leda laget inför den kommande säsongen. Det blir något som liknar fotbollslandslagets tränarduo Lars-Tommy, säger Micko Holback med en glad stämma och fortsätter:

- Ola Mopers kommer att ha hand om fysträningen, framför allt under försäsongen. Men han kommer även att vara tillgänglig i olika former under säsongen.

Truppen håller sakta men säkert på att ta form. Micko Holback betonar att truppen till en början är ett stort gäng, där alla konkurrerar om platserna. Nytt till kommande säsong är att farmarlaget Mora IBF damer i division 3 finns som ett komplement.

Klart sedan tidigare med spelartruppen är att nygamla forwardsspelarna Angela Vigell och Malin Palmestedt är tillbaka i moderföreningen till den kommande elitseriesäsongen.

- Känns kul att vara tillbaka, speciellt med tanke på att laget spelar i högsta serien till hösten, säger Malin i samband med att innebandydamerna genomför ett tufft träningspass vid Hemus skidstadion.

Både Angela och Maria har som sagt tidigare spelat i KAIS. Angela ansluter efter ett år i Norge och Malin efter tre år i Örnsköldsvik. Hennes senaste klubb var BT 96 i Ö-vik.

Klart är också att klubben förstärker med två norska tjejer. Det är centern Linda Andersen samt backen Ritha Jensen som ska göra nykomlingarna till ett bättre lag. Båda nyförvärven har erfarenheter från norska landslaget.

Norskorna är två spelare som tränare Holback tror mycket på. Likadant är det med hans tränarkollega Micael Ceder, som är verksam som målvaktstränare i norska innebandylandslaget, och som varit med och tipsat om tjejernas kapacitet.

- Vi hoppas även på kunna värva ytterligare en bra norsk forward som heter Ingvild Øversveen, berättar Micael Ceder.

Micko Holback berättar att de arbetar med sex till åtta namn som tänkbara nyförvärv. I dagsläget är det ingen spelare från Dalarna.

Däremot finns det en liten förhoppning på att Maria Erlandsson och Maria Boänges kan bli tillgängliga för spel, trots att de bor i Arvidsjaur, respektive Alfta.

- Det som känns stimulerande i dagsläget är att vi tillsammans med Mora IBF tagit steget med sammanslagningen. Ungdomsorganisation har onekligen blivit riktigt stor och i nuläget har vi i hela föreningen ett 30-tal lag med drygt en ledare per lag. En ingrediens i klubben som gör att vi bland annat kan fortsätta utvecklas, säger Micko Holback.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons