Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På plats: Leksand fixade tre poäng mot AIK

Annons

Första perioden:
Första perioden gick i Leksands tecken
Hemmalaget fick en kanonstart med 1-0 redan efter 2.51 genom den specielle målkungen Pasi Saarela, målet gjort i power play.Leksand hade fart under skridskorna och AIK drog på sig utvisningar.

Det var direkt efter att stockholmarna klarat av ett box play som Leksand ökade på till 2-0. Johan Eneqvist styrde pucken förbi en i första perioden mycket duktig Jimmy Danielsson i AIK-målet.

I slutminuterna åkte Leksands Pasi Saarela på en utvisning. Då skapade AIK ett bra tryck som när Leksand blev fulltaligt resulterade i 2-1 med bara halvminuten kvar av perioden. Christian Sandberg var den som överlistade Joni Purrula i LIF-kassen.

Andra perioden:
Leksand vann även andra perioden med 2-1. Trots klar dominans i skotten, 16-5, så var övertaget inte lika markant i spelet.
AIK var snabba i sina spelvändningar och hade fina intentioner framåt även om man inte alltid kom till skott.
Leksand tycktes ha kopplat segergreppet när Niko Mikkola gjorde 3-1 i samband med ett friläge och slitvargen Jesper Ollas satte "fyran".
Men...
AIK bjöds, liksom i första perioden, åter in i matchen igen när Mathias Bosson reducerade till 4-2. Även om det målmässigt är fördel Leksand, och även i spelet sett till 40 minuter, är matchen ännu på intet sätt vunnen.

Tredje perioden:
Slutperioden blev spännande. AIK reducerade till 4-3 när klockan visade på 12.03 och sedan satsade gästerna allt framåt.
Det var med både tur och skicklighet som Leksand kunde hålla sin ledning och kvittera ut tre poäng. Mot slutet fick Johan Hägglund uppsöka utvisningsbåset och då plockade också AIK ut målvakten när dryga minuten återstod.

- Då var vi illa ute, erkände Leksandstränaren Jukka Rautakorip.
- Men killarna visade en enorm moral och jag tycker vi vann rättvist, fortsatte han.

Att Leksand saknade fyra landslagsspelare märktes. Framför allt var Morten Greens frånvaro ett stort minus.
Nu väntar hemmamatch mot Almtuna nästa onsdag för Leksand. LIF som ligger tre och har tre poäng tillgodo på jagande Västerås IK.


På plats...

CARL-JOHAN GOTH

Mer läsning

Annons