Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På löpande band

Annons

Femåriga stoet Tosca Du Ling hör hemma bara ett stenkast från Rommetravet. Linda Nordqvist tränar och gör det förtjänstfullt. Något som också Kajsa Frick konstaterade efter loppet.

- En sådan här häst är det bara att köra, sammanfattade Kajsa.

Nu hjälpte Frick till på bästa sätt också. Hon hittade en perfekt position i andra par utvändigt och där kunde hon sitta kvar till den sista långsidan. Då gav hon Tosca Du Ling full anfallsorder och redan mitt i den sista svängen såg man vartåt det lutade.

- Hästen gjorde en jättefin prestation i dag. Det var okört i mål även om hon blev lite bekväm den sista biten.

Kajsa Frick har för övrigt en spännande vecka framför sig. På torsdag ska hon göra kuskdebut på Frankrikes största bana, Vincennes. Hon ska köra Barbaras Courage som hon äger tillsammans med lillasyster Katrin.

- Det ska bli ett riktigt roligt äventyr, konstaterade Kajsa och vi håller tummarna.

Två riktigt fina Dagens Dubbel-lopp serverades denna kväll. Den första avdelningen gick till Örebrohästen Kosai L.J. som Carl-Erik Lindblom direkt sände till ledningen.

- När han är i form finns det inte många som är snabbare än honom, sa Lindblom. Visst var Kosai L.J. bra, men man kan ändå diskutera om ekipaget skulle fått behålla segern. Runt sista sväng och en bit in på upploppet körde Lindblom tydligt på fel sida om de små pinnar som markerar bangränsen. Måldomarnämnden valde att låta Kosai L.J. behålla segern, vilket kan ses som ett tips till de som framöver ska köra på Romme. Det går bra att gena lite runt sista sväng.

Storfavoriten i DD-2, Flying Herkules, skrynklade ihop sig rejält från ledning och var en besvikelse. Segern i stället till Brunton Tilly som fick revansch för senaste galoppen på Romme.

Jorma Kontio fick en fin resa i ryggar på sista långsidan och ekipaget avgjorde knappt men säkert till slut.

- Vi provade ett norskt huvudlag i dag för första gången på ett tag och det fungerade fint, konstaterade Jorma.

Efter några månaders frånvaro gjorde kallblodige Heimdall comeback på tävlingsbanan. En återkomst som slutade med seger.

Den av Gunnel Palmqvist i Gagnef tränade hästen fick ett bra lopp av regerande kuskchampion Sören Eriksson och avgjorde enkelt till slut.

- Det var första gången jag körde honom. Han kändes fin hela vägen och vann till slut lätt, konstaterade Eriksson.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons