Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På iskallt uppdrag

Annons

- Att vi får komma ut på is tidigt betyder mycket inför säsongen. Kondition och styrketräning i skogsmiljö varvat med ett ispass i veckan är optimalt, konstaterar Sven-Erik Backman.

De nya spelarna i GBK-truppen, Andreas Gustavsson, Henrik Axelsson (Västanfors), Gustav Löfholm (Huddinge) och Andreas Östby (Heros) såg pigga ut, vilket gladde tränarduon.

- Det ska bli stimulerande att få nya namn att fungera tillsammans med den starka stommen som vi har, säger Sven-Erik Backman.

Tobias Backman, som går Bandygymnasiet i Sandviken, tränade också med laget och kontakt är tagen med SAIK för att forma ett samarbetsavtal med innebörden att Tobias ska kunna spela både i SAIK:s U19-lag och GBK:s A-lag.

Ett förslag till spelordning för division 1 Östra har kommit (se faktaruta) och GBK-ledningen tycker det ser bra ut.

- Annandagsderby mot Västanfors hemma på Vallen ser vi fram emot eftersom vi har några VIF-killar i laget, säger Sven-Erik Backman.

Serien är färdigspelad 8 januari. I fjol spelade därefter "play off" eller "allettan", men i år ser det ut att bli ändring på det eftersom det är fyra lag från Kalixtrakten i division 1 norra. Ett förslag från Svenska Bandyförbundet ligger hos klubbarna och det går ut på att dela lika på resorna norrut. Division 1 Östra-lagen möter då alla lag i division 1 Norra en gång och poäng och målskillnad läggs på sin egen serie och sedan är respektive serie klar.

Det skulle betyda att de södra lagen bara får en resa till Kalixtrakten och då spelar lördag/söndag mot två norrlag.

- Rättvist att alla lag i så fall får varsin långresa och då kan man planera in den resan tidigt och få kontroll på resekostnaderna, säger Sven-Erik Backman.

- För publiken måste det bli extra roligt eftersom de får se elva division 1-lag på Grängesvallen i stället för sju lag. Tänk er själva att få se Selånger, Kalix och Skutskär plus alla östralagen vi redan har i vår serie.

Mer läsning

Annons