Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnare utan glädje

/
  • Tråkigt. Han vann den första SM-deltävlingen överlägset. Men mats Nilsson kände ingen glädje alls och kan tänka sig att sluta tvärt.

Annons

- Det var inte alls roligt. Känns det så även i nästa tävling får vi se hur jag gör i fortsättningen.

Mats Nilsson utesluter i alla fall inte att motorcykeln i så fall kan bli stående orörd hemma i garaget i Dala-Järna.

- Jag har ju vunnits så mycket så jag knappt har något att bevisa. Ska jag lägga ner den tid som krävs och kunna motivera mig för att orka träna är det nödvändigt att jag tycker det är roligt, säger han.

Nilsson, dubbel svensk crossmästare 2006, var överlägsen i båda heaten när MX3-SM, gamla 500-klassen, inledde SM på Saxtorp utanför Landskrona.- Ändå tycker jag inte att jag körde speciellt bra. Och jag tog det mest som en träning.

- Antingen måste jag ha kört bra, men det är nog troligare att de andra körde dåligt. Jo, jag vet att det kan låta kaxigt att säga så, men vad ska jag annars säga när det är så jag tycker.

Innan han definitivt ställer undan crosshojen ska i alla fall Mats känna sig för i någon eller några tävlingar till.

- Jag har i alla fall preliminäranmält mig till SM i MX2 (125 cc) också. Men innan jag bestämmer mig helt ska jag åka ner till Varberg och träna lite den kommande helgen. Sedan får i får se hur det blir.

Vad tror du innerst inne om din fortsatta karriär?

- Som jag kände efter helgens tävling vågar jag inte tro någonting. Känslan, glädjen att åka, får helt avgöra hur det blir den här säsongen, menar Mats.

Mer läsning

Annons